Vijesti

Naslovna » Hod za život po prvi puta u Imotskom

Hod za život po prvi puta u Imotskom

svi 26, 2021

Hod za život po prvi put će se, uz Zagreb, održati i u Imotskom u subotu 29. svibnja 2021. Okupljanje počinje u 10:30h, na Trgu dr. Franje Tuđmana, na starom kolodvoru.

„U subotu 29. svibnja 2021., održat će se prvi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u Imotskom”, rekao je Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život u Imotskom na konferenciji za medije.

Posebno nas veseli i ponosni smo da će se po prvi puta u našem gradu hodati za život, za nerođenu i rođenu djecu, majke, očeve, bake i djedove, za naše obitelji i Hrvatsku! Okupili smo se u ovoj inicijativi jer nam je svima zajedničko da se zalažemo za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života!

Čelan je istaknuo važnost dostupnosti istinite i točne informacije, za donošenje informiranog izbora: „Znanost je dokazala da je život svakoga od nas započeo začećem! Činjenica je da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, od 8. tjedna od začeća svi organi funkcioniraju, da s 10 tjedana nerođeno dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smije i da prilikom pobačaja dijete osjeća bol”, rekao je.

“Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih čiji se glas ne čuje”, naglasio je Čelan.

“Svima nam je važna zaštita žena, jer statistike pokazuju da se 2/3 žena koje su učinile pobačaj, na to odlučile zbog teške ekonomske situacije ili pritiska okoline. Stoga, svakoj majci koja se nađe u teškoj situaciji i razmišlja o pobačaju, trebamo dati punu podršku”, rekao je Stipe Čelan.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije

Svi mi hodamo za zaštitu nerođene djece, njihovih majki, očeva, naših djedova i baka i svakoga ljudskog života.

“Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Mi da bi bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem, da već 18. dan od začeća djetetu kuca srce, da sa 10 tjedana ima otisak prsta, da prilikom pobačaja dijete osjeća bol, sa 12 tjedana starosti dijete se smije”, istaknula je Vesna Ujević, koordinatorica Hoda za život.

„Želimo stvoriti optimizam i u našem gradu, u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak”, rekla je Suzana Šimić, koordinatorica Hoda za život za Imotski.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Trgu dr. Franje Tuđmana (stari kolodvor), Ulica Nikole Šubića Zrinskog, Ulica kralja Zvonimira, šetalište Stjepana Radića, Trg Matice Hrvatske, na kojem će se održati kratki prigodni program!

Okupljanje počinje u 10:30h, na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..