Vijesti

Naslovna » Aktivisti u Rijeci i Osijeku pokušali spriječiti Hod za Život: Policija privela 11 ljudi

Aktivisti u Rijeci i Osijeku pokušali spriječiti Hod za Život: Policija privela 11 ljudi

svi 18, 2019

Manifestacija “Hod za život” održala se u Osijeku i Rijeci pod geslom “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu”. Paralelno sa “Hodom za život“, u Rijeci održao se “Hod za slobodu”. Policija je u Rijeci privela 11 ljudi koji su pokušali prepriječiti put i zaustaviti povorku, no bezuspješno.

Organizatori “Hoda za život”, koji je u subotu prvi put organiziran u Osijeku poručili su kako ovom akcijom žele poslati poruku o potrebni zaštite nerođene djece, koju drže najugroženijom manjinom u Hrvatskoj, a zakonodavce pozvali da pronađu primjeren zakonski okvir za ovo pitanje.

Reporterka Dnevnika Nove TV izvijestila je kako je nekoliko aktivista u Rijeci prepriječilo put sudionicima Hoda za život. “Reagirala je interventna policija, privela aktiviste, nakon čega je nastavljena povorka”, izvijestila je.

PU Primorsko-goranska policija potvrdila je kako je privela 11 osoba, vezano za incident koji se dogodio u Rijeci tijekom manifestacije “Hod za život”.

S njima će se obaviti razgovor i tek se treba vidjeti hoće li osobe biti prekršajno gonjene, rečeno je u policiji.

“Hod za slobodu”: “Moja jajašca, moj omlet”

“Moj mozak odbija povratak u srednji vijek”, “Moja jajašca, moj omlet”, “Priziv savjesti = Uskraćivanje skrbi”, “Ne diraj me s krunicom u rukama, sloboda je stvorena u mukama”, “Nećemo natrag” i “Izvini ako moja prava smetaju tvojoj mizoginiji”, neki su od transparenata iz povorke “Hod za slobodu” koji je u Rijeci organiziran protiv Hoda za život.

Protivnici Hoda za život okuplili su se i u Osijeku, no u manjem broju.

Izvor: narod.hr/dnevnik.hr/hina

Pročitaj više..