Vijesti

Naslovna » Alberta Vrdoljak iz Udruge Betlehem: Među vama su hodale žene koje su tjerali na pobačaj

Alberta Vrdoljak iz Udruge Betlehem: Među vama su hodale žene koje su tjerali na pobačaj

svi 20, 2024

Na Hodu za život u Zagrebu, u subotu je svjedočila i Alberta Vrdoljakpredsjednica Udruge Betlehem Zagreb. Vrdoljak je naglasila važnost Hoda za život za kojega kaže da nije uzaludan, već djelotvoran. Udruga Betlehem brine se o ženama kojima je potrebna pomoć, koje su žrtve nasilja i koje su zbog različitih razloga nukane da počine pobačaj.

Svjedočanstvo Alberte Vrdoljak prenosimo u cijelosti:

– Moje ime je Alberta i predsjednica sam Udruge Betlehem Zagreb. Ove žene i djecu koje vidite oko mene su naše majke i djeca na smještaju u Udruzi. Želimo Vam se zahvaliti što ste danas ustali i izašli na ulice da pokažete da je život dragocjen i da se za njega vrijedi boriti. Mi kao Udruga smo onaj drugi korak, djelotvoran, mi smo ti koji majkama koje odaberu život pomažemo materijalno, duhovno, psihološki i na svaki drugi način.

Zorka Pivac, majka osmero djece: Svaki novi život našoj obitelji je pomogao

Želimo reći da je svaka majka koja se ohrabri i rodi svoje dijete unatoč neprilikama u kojim se u tim trenutcima nalazi dobrodošla u Udrugu. Mi smo oni koji nisu tu samo u trenutcima trudnoće i rođenja djece, već i kasnije u školovanju i životu majki i djece. Osobito smo osjetljivi na žrtve obiteljskog nasilja kao oni koji pružaju sigurno mjesto obiteljsko ozračja ženama i djeci kojima najprije želimo dati ljubav i dom.

Danas je među vama hodala i žena koja je seksualno zlostavljana od strane svoga oca, maloljetnica koja je bila žrtva trgovanja ljudima. Među vama su hodale majke koje su roditelji, partneri i obitelj tjerali na pobačaj. Među vama je hodala i djevojka koju su u 21. stoljeću doktori zajedno sa obitelji prisiljavali na pobačaj tako što su joj oduzeli slobodu i zatvorili je u sobu unatoč njezinoj punoljetnosti. I zato znajte da ovaj izlazak na ulicu i svjedočanstvo zaštite života nikad nije uzaludan već djelotvoran, poručila je Alberta Vrdoljak.

Jasmina Boras zahvaljuje na daru života: Nismo prihvatili da Ante neće preživjeti

Majke iz udruge Betlehem odgovorile Severini: Pobačaj ostavlja velike posljedice na mentalno zdravlje

Majke iz udruge Betlehem nedavno su odgovorile Severini, koja je pozivala na potpisivanje inicijative za ”siguran i dostupan pobačaj u EU”, da pobačaj na mentalno zdravlje žene ostavlja duboke posljedice.

”Znate li da u Hrvatskoj skoro svakom drugom ginekologu žele oduzeti pravo na priziv savjesti koje mu je Ustavom zagarantirano, da država ne osigurava adekvatno informiranje žena u vezi pobačajem što može uzrokovati velike posljedice na mentalno zdravlje. Znate li da će svaka treća žena koja se odluči na namjerni pobačaj razviti neki oblik anksioznog poremećaja”, rekla je Iva Sladić, psihologinja u stručnom timu Udruge.

”Znaš li da su majke Christiana Ronalda, Justina Biebera i Beethovena isto razmišljala o pobačaju”, podsjetila je mama Ivana, korisnica Udruge.

Majke iz udruge Betlehem odgovorile Severini: Pobačaj ostavlja velike posljedice na mentalno zdravlje

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..