Vijesti

Naslovna » Ante Bekavac na Hodu za život u Rijeci: Presuda Vrhovnog suda SAD-a vraćanje je zakonske zaštite svoj nerođenoj djeci!

Ante Bekavac na Hodu za život u Rijeci: Presuda Vrhovnog suda SAD-a vraćanje je zakonske zaštite svoj nerođenoj djeci!

lip 26, 2022

Ante Bekavac, koordinator Hoda za život u Rijeci, istaknuo je da su potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene istine da čovjekov život započinje začećem, ove godine slavili život u čak 11 hrvatskih gradova.

Okupljeni smo oko kulture života i zaštite života koju podržava većina ljudi u Hrvatskoj!

Istovremeno prihvaćamo svoju odgovornost, da smo kao građani koji živimo u demokraciji suodgovorni za to da zakoni štite najranjivije i najslabije u našem društvu”, istaknuo je Bekavac, na subotnjem Hodu za život.

> Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Rijeci: ‘Presudom Vrhovnog suda SAD-a jasno je dano do znanja da pobačaj nije ustavno pravo!’

> Prijelomna vijest: Vrhovni sud SAD-a srušio ustavnu zaštitu pobačaja!

> Američki biskupi nakon što je ukinuta ustavna zaštita pobačaja u SAD-u: Zahvaljujemo Bogu

“Danas kada vidimo da u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda – jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina. Potrebno je postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti – a znanost kaže da život počinje začećem!

Želimo zakonski okvir koji gradi kulturu života, koji jača i štiti ženu i osigurava dostupnost istinitih informacija o razvoju nerođenog djeteta te o posljedicama pobačaja i za dijete i za majku!

Posebno bi istaknuli važnost i povijesnu važnost jučerašnje odluke, kojom je najviše zakonodavno tijelo, američki Vrhovni sud poništio 50 godina staru presudu Roe protiv Wadea, kojom je 1973. godine zajamčena ustavna zaštita pobačaja u SAD-u.

Ovom presudom jasno je dano do znanja da pobačaj nije ustavno pravo! Toliki nerođeni dobit će priliku živjeti. Znanost i hrabrost u kombinaciji rezultirali su da za posljedicu imamo zaštitu života. Ova presuda zaštitit će milijune žena od strašnog iskustva pobačaja – usmrćivanja vlastitog djeteta.

Ovo je vraćanje zakonske zaštite svoj nerođenoj djeci!“, istaknuo je Bekavac.

Poziv Hrvatskom saboru: Odvažite se definirati nerođeno dijete kao ljudsko biće

> Sudac Thomas: Američki Vrhovni sud trebao bi preispitati presude o kontracepciji i ideju ‘istospolnoga braka’

> Bartulica nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a: Povijesni dan za prava nerođene djece!

> Predsjednik Međunarodne organizacije za obitelj Brown: ‘Ovo je veličanstvena pobjeda za sve nas koji smo za život’

Bekavac je pozvao Hrvatski sabor da se odvaži definirati dijete u utrobi majke kao ljudsko biće, koje živi i koje želi živjeti.

Hrvatska Hodom za život daje podršku nerođenima

Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima! Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

U subotu za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo u Rijeci.

Hod se održavao nakon povijesnog dana za prava nerođene djece nakon što je u petak objavljena presuda Vrhovnog suda SAD-a, kojom je poništena odluka suda iz 1973. godine, kojom je legaliziran pobačaj u cijelom SAD-u.

Potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, Riječani su hodali gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i domovinu Hrvatsku.

Za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji hodalo se tijekom mjeseca svibnja i lipnja u gradovima: Varaždinu, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Zagrebu, Imotskom, Splitu, Zadru i Pločama, Osijeku i Sisku, a završnica ovogodišnje kampanje bila je Rijeci.

Brojni govornici na dosadašnjim Hodovima dirnuli okupljene

U svim gradovima koji su ove godine hodali za život, okupljenima su se obratili različiti govornici koji su, svaki iz svog iskustva i područja djelovanja, govorili o pravu na život i brizi za nerođene.

> Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru

> Dirljiva ispovijest apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu: Grga moj i tvoj život obilježeni su sličnom pričom

> Hod za život u Zagrebu: ‘Potreban je zakonski okvir temeljen na znanosti koji štiti život od začeća do smrti’

U Zagrebu smo tako imali priliku čuti i Slovenku, Uršu Cankar Soares koja je poslala snažnu poruku potrebe borbe za nerođeni život te istaknula razočaranje činjenicom da trudnice iz Hrvatske dolaze u Sloveniju kako bi usmrtile svoju nerođenu djecu.

Svjedočanstvo majke čije je dijete živjelo samo dva mjeseca, ali ipak je imalo priliku osjetiti roditeljsku ljubav i blizinu, Tee Bekavac, nikoga nije ostavilo ravnodušnim.

Posebno je dirljivo bilo obraćanje apsolventa medicine na Hodu za život u Splitu koji se osvrnuo na slučaj malenog nerođenog Grge Čavajde, navodeći kako je i sam zbog predviđanja liječnika bio u situaciji sličnoj Grginoj. Neizmjerno zahvalan svojoj majci koja mu je usprkos svemu darovala život, mladi Miro Vuković poslao je poruku i Grginoj majci da izabere život.

U Osijeku i Sisku bilo je veličanstveno!

Još smo i pod dojmom Hodova za život koji su se 11. lipnja održali u Osijeku i Sisku, a o kojima više možete pročitati ovdje:

> Izvrsna atmosfera na osječkom Hodu za život uz tamburice i slavonske pjesme

> Boris Prpić na Hodu za život u Sisku: ‘Hodamo za sve majke koje u krizi nemaju podršku’

> Sisak je hodao za život: Ovoliko pozitive u gradu na Banovini rijetko se viđa

> Pjesma i veselje na Hodu za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku i Sisku uz poruku ‘Život je zakon!’

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..