Vijesti

Naslovna » Bekavac i Šarić najavili subotnji Hod za život na HRT-u: Inicijativa raste iz godine u godinu

Bekavac i Šarić najavili subotnji Hod za život na HRT-u: Inicijativa raste iz godine u godinu

svi 16, 2024

Članovi organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu, Tea Bekavac i Luka Šarić, gostovali su u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” HRT-a u kojoj su najavili ovogodišnji Hod u glavnom gradu. On će se održati u subotu 18. svibnja pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih” s početkom u 10.30 sati. Okupljanje započinje na Trgu Republike Hrvatske, a okupljeni će potom prošetati Frankopanskom, Ilicom i Praškom do Zrinjevca gdje će biti održan prigodni program.

Sveta Nedjelja: Jumbo plakatima najavljen Hod za život u Zagrebu 18. svibnja

ea Bekavac istaknula je glavnu misao vodilju Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

“Želimo podsjetiti i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, a posebno onaj najnezaštićeniji – život u majčinoj utrobi. Dijete na poseban način treba u svojih prvih 9 mjeseci zaštitu majke, a majka treba zaštitu oca i cijelog društva. Ovim miroljubivim Hodom u Zagrebu poslat ćemo snažnu poruku kako je svaki ljudski život važan.”

Luka Šarić otkrio je da inicijativa ne vodi statističke podatke o broju okupljenih, ali da se uvijek nadaju što većem odazivu građana.

“Naša inicijativa raste iz godine u godinu, ljudi je sve više i više i to nas veseli”, rekao je Šarić.

Hod za život u subotu 18.5. u Zagrebu: Doznajte sve detalje i uključite se!

Ove godine Hod za život održava se u 15 gradova diljem Hrvatske. Po prvi puta “Za život” će se hodati u Sinju i Opuzenu.

Isti dan kao i u Zagrebu održava se Hod za život u Vinkovcima. Počinje u 10.30 okupljanjem na Trgu svetog Vinka.

Predstavnici organizacijskog tima naglasili su da je organizacija ovako velikog skupa težak posao, ali da im uvelike pomažu volonteri kojih udruga U ime obitelji, koja je nositelj Hoda za život, ima najviše od svih drugih udruga.

Podsjetili su i da je UiO prije nekoliko dana zatražila od Sabora i Vlade da se u saborsku proceduru uputi prijedlog zakona kojim će se trudnicama omogućiti anoniman porod u bolnicama.

Nakon slučaja iz Zaprešića: U ime obitelji traži uvođenje mogućnosti anonimnih poroda

Za kraj su nabrojali birokratske i tehničke probleme s kojima se suočavaju majke djece s teškim dijagnozama, a Tea Bekavac ispričala je svoju potresnu priču koja ju je, unatoč boli i patnji, ispunila velikom ljubavlju.

Tea Bekavac: Naša Rita živjela je samo 2 i pol mjeseca, ali suprug i ja smo bili uz nju do kraja

Ovo je popis gradova u kojima se ove godine održava Hod za život:

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..