Vijesti

Naslovna » Bivša ravnateljica klinike za pobačaje Abby Johnson: ‘Trump je učinio više za nerođenu djecu nego bilo koji drugi predsjednik’

Bivša ravnateljica klinike za pobačaje Abby Johnson: ‘Trump je učinio više za nerođenu djecu nego bilo koji drugi predsjednik’

ruj 9, 2020

Na konvenciji Republikanske stranke govorila je Abby Johnson, bivša ravnateljica klinike Planned Parenthood, najveće međunarodne organizacije koja zagovara i provodi pobačaje. Po njenoj priči snimljen je film Neplanirano – o njenom životnom put od studentice do najmlađe ravnateljice klinike Planned Parenthood, koja zgrožena saznanjima iz klinike izabire put ka obrani života nerođenog djeteta.

Tijekom druge noći, četverodnevne konvencije koja je završila u četvrtak, veliki pljesak dobila je Johnson nakon svog govora.

“Kad sam bila na fakultetu, djelatnici klinike prišli su mi na sajmu volontera. Razgovarali su o pomaganju ženama u krizi i njihovoj posvećenosti održavanju pobačaja ‘sigurnim, zakonitim i rijetkim. Doista sam vjerovala da pomažem ženama.”, kazala je te istaknula kako su se stvari promijenile 2009. godine.

Te joj je godine uručena nagrada za zaposlenicu godine i pozvana je na godišnju svečanost na kojoj joj je organizacija odala najviše priznanja, nagradu Margaret Sanger.

“Margaret Sanger bila je rasistica koja je vjerovala u eugeniku”, podsjetila je Johnson te dodala kako su joj u klinici dali kvotu, javlja Breitbart.

> Planned Parenthood uklanja ime svoje osnivačice Margaret Sanger – rasistice i eugeničarke – iz naziva klinike za pobačaj

(VIDEO) Abby Johnson: ‘Radila sam za Planned Parenthood i lagala ženama da njihove bebe ne osjećaju bol kod pobačaja!’

“Očekivali su da prodam dvostruko više pobačaja nego godinu prije.”, pojasnila je očekivanja nadređenih. Kada se takvoj odluci se usprotivila, rekli su joj: “Pobačaj je način na koji zarađujemo.”

Nedugo nakon toga svjedočila je borbi za život kada je prisustvovala pobačaju praćenim ultrazvukom.

“Ništa me nije pripremilo za ono što sam vidjela na ekranu – nerođenu bebu koja uzvraća, očajnički se želeći odmaknuti od vakuumskog instrumenta za pobačaj. Posljednje što sam vidjela bila je kralježnica koja se vrti u majčinoj utrobi prije nego što je podlegla sili usisavanja.”

Njezin se život promijenio te je napustila kliniku. Johnson je naglasila kako podržava predsjednika Trumpa “jer je učinio više za nerođenu djecu nego bilo koji drugi predsjednik”.

Pojasnila je da je Trump zabranio savezne fondove međunarodnim organizacijama koje promiču pobačaj i preokrenuo je pravilo Obama-Biden koje je omogućilo vladine subvencije za pobačaje.

“Imenovao je rekordan broj pro-life sudaca, uključujući dva suca Vrhovnog suda”, dodala je. “I, što je najvažnije, najavio je novo pravilo koje štiti prava zdravstvenih radnika na priziv savjesti.”

“Ovo su izbori između predsjednika koji zagovara život i Bidena koji zagovara pobačaj. To bi vas trebalo natjerati na akciju i izlazak na izbore.”, zaključila je.

 

 

Pročitaj više..