Vijesti

Naslovna » Doktor Berecki tvrdi da on ‘ne hoda za život’, evo što mu je odgovorila prof. Blagojević

Doktor Berecki tvrdi da on ‘ne hoda za život’, evo što mu je odgovorila prof. Blagojević

svi 19, 2024

Igor Berecki, pedijatar iz Osijeka, izrazio je svoje neslaganje s Hodom za život, a to je potvrdio na svom Facebook profilu rekavši kako ”on ne hoda za život”.

”Ne hodam za život. Dežuran sam na dječjoj intenzivnoj: Kada zatreba, ovdje se za život – trči. Sve drugo je isprazno laprdanje”, napisao je Berecki.

Bereckom je odgovorila koordinatorica Hoda za život u Osijeku, prof. Lidija Blagojević, skrećući mu pažnju na njegovog kolegu koji osim što trči i hoda za život jer, kako tvrdi, ”jedno ne isključuje drugo”. Uz stav koji dijeli prof. Blagojević stali su i brojni građani koji su to potvrdili komentarima na društvenim mrežama, od kojih smo neke izdvojili.

Blagojević: ”I vaš kolega pedijatar, dr. Martinović koji je ove godine imao priliku posvjedočiti na hodu za život u Osijeku, on također hoda i trči za život”

”Svaka čast vama doktore, kao liječniku i kao ocu, imala sam vas prilike upoznati. Svi se mi u svom poslu i u privatnom životu trudimo hodati i trčati za život. I vaš kolega pedijatar, dr. Martinović koji je ove godine imao priliku posvjedočiti na hodu za život u Osijeku, on također hoda i trči za život. Jedno ne isključuje drugo. I Jasmina Boras, matematičarka kao i ja, majka dječaka Ante, dječaka sa staklenim kostima, za kojeg su joj liječnici predlagali da ga rodi prirodnim putem, predviđajući da će mu se u porodu polomiti rebra pa će umrijeti. Jasmina ih nije poslušala, došla je u Osijek, rodila Antu carskim. Ante je danas učenik 1.razreda osnovne škole Cvjetno.

I, da, hodao je za život, zapravo se vozio u svojim malim invalidskim kolicima. I nagovorio svoju mamu da svjedoči na hodu za život. Život je čudesan. I predivan. Od začeća do prirodne smrti. Možda dogodine ne budete dežurni kad bude hod za život. Dođite, pozivam vas kao koordinatorica osječkoga hoda. Hodat ćemo zajedno. I za priziv savjesti vaših kolega. I za mogućnost anonimnog poroda. I za prihvatilište za bebe koje mame možda žele na taj način zbrinuti. I za bolje uvjete za roditelje. I za veća radna prava trudnica i majki. Za puno toga mi hodamo. Za život”, napisala je prof. Blagojević.

Što građani misle o izjavi pedijatra Igora Bereckog rekli su preko komentara

”Doktor pobrkao lončiće. Doktore moj dragi, da se život ne štiti od začeća, ti bi danas bio bez posla. I jedno i drugo je bitno. To dijete je isto ljudsko biće od začeća, pa do tvoje ordinacije, nije neko drugo. Nije dijete dijete tek kad dođe kod tebe na odjel, a prije toga ne postoji ili nije ljudsko biće dok ne dođe kod tebe u ordinaciju”, napisao je jedan od komentatora.

Drugi komentator je pak napisao: ”Čudan neki pedijatar koji se, doduše neizravno, ali zalaže za ubijanje nerođene djece. Kako to ide s Hipokratovom zakletvom? Nikako.”

Ostale komentare pročitajte u nastavku:

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..