Vijesti

Naslovna » Dr. Aultman: Vjerovala sam u laž da žene trebaju pobaciti da bi bile uspješne

Dr. Aultman: Vjerovala sam u laž da žene trebaju pobaciti da bi bile uspješne

stu 28, 2021

Prije nego je postala zagovarateljica pobačaja i kasnije zagovarateljica zaštite života od začeća, dr. Kathi Aultman bila je studentica medicine kad je neplanirano zatrudnjela. Vjerovala je da žene ne mogu u isto vrijeme biti uspješne studentice i majke, te se zato odlučila na pobačaj, donosi liveaction.org.

Zbog straha sam se odlučila na pobačaj

„To je uvijek stara priča“, rekla je Aultman  za Catholic News Agency. „Mislila sam ako zadržim dijete da neću moći biti liječnica. Bojala sam se da ćemo se muž i ja razvesti jer bismo se vjenčali samo zato što moramo. Bojala sam se što će misliti moja obitelj i prijatelji. I tako sam se odlučila na pobačaj.“

Dok je studirala, počele su je zanimati porodništvo i ginekologija. Budući da je vjerovala u takozvano „pravo na izbor“ počela je izvršavati pobačaje. Bila je fascinirana tijelima beba koje je izjednačavala s pilećim embrijima. Ali nakon godina pokušaja da sebe izazove pobačajima sve većih beba, rodila je vlastito dijete. Nakon toga je pobačaj bilo sve manje moguće opravdati.

Strahovi su bili neopravdani

„Povjerovala sam da je najgore što se ženi može dogoditi neželjena trudnoća“, rekla je. „Polako sam se počela pitati je li sve što sam vjerovala o pobačaju stvarno istina.“

Počela je shvaćati da su njeni strahovi koji su je gurnuli u vlastiti pobačaj bili neutemeljeni. Sad je poznavala mnoge žene koje su imale djecu i bile uspješne liječnice. Što se tiče njenog braka, završio je razvodom usprkos pobačaju. A što se tiče njene obitelji i prijatelja za koje je mislila da će je osuđivati ili biti razočarani zbog njene neplanirane izvanbračne trudnoće, shvatila je da bi joj oni pružili razumijevanje. „Znači nijedan razlog za pobačaj nije bio opravdan“, objasnila je.

Kada se Aultman pomirila s činjenicom da se prema nerođenoj djeci odnosila kao prema neljudskim bićima, usporedila je samu sebe sa serijskim ubojicom Tedom Bundyjem. Shvatila je da je vjerojatno ubila više ljudi nego on. „To je bio trenutak kada sam shvatila da je pobačaj pogrešan i postala sam pro-life“, rekla je.

Štiti život aktivno i kao “prijatelj suda”

Uskoro nakon što je našla iscjeljenje i oprost za njen pobačaj i za njen rad kao izvršiteljice pobačaja, Aultman je postala zagovarateljica za život od začeća koja razotkriva istine o pobačaju i industriji pobačaja sa svim detaljima koje zna samo bivši insajder.

Nedavno se prijavila na amicus brief (poznat i pod latinskim nazivom amicus curiae u kojem „prijatelj suda“, odnosno osoba koja nije stranka pomaže u davanju informacija ili mišljenja struke vezanih za sudski slučaj, op.prev.) u nadolazećem slučaju Vrhovnog suda Dobbs protiv Jackson Zdravstvene organizacije žena kao potporu Mississippijskom pro-life zakonu koji zabranjuje pobačaj nakon 15. tjedna trudnoće.

„Osjećala sam se kao jedna od tih žena koje su vjerovale da trebaju učiniti pobačaj da bi bile uspješne“, rekla je Aultman. „To je laž. Mogla sam i dalje imati karijeru, mogla sam i dalje raditi što radim, kao i sve ostale žene s kojima sam izučavala. Zato sam osjetila da je važno prijaviti se na amicus brief.

Pobačaj je loš za žene

Ali ne samo što žene ne trebaju pobačaj, već je pobačaj loš za žene. Aultman se nada da će svojim pro-life zagovaranjem pokazati ženama tu činjenicu.

„Žena ne može ubiti svoje dijete i pritom ostati neranjena. Na milijune je žena u Sjedinjenim Državama koje su učinile pobačaj“, objašnjava ona. „One pate i trebaju vašu pomoć i suosjećanje. Trebaju znati da ih Bog želi iscijeliti i obnoviti.“

Izvor: frendica.hr
Photo: Frendica.hr snimka zaslona

Pročitaj više..