Vijesti

Naslovna » Dr. Markić: Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati; Čelan: Dužni smo stvoriti nove zakone koji će podržati majke, trudnice, nerođene

Dr. Markić: Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati; Čelan: Dužni smo stvoriti nove zakone koji će podržati majke, trudnice, nerođene

svi 22, 2022

U subotu je održan drugi Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom. Dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji, istaknula je da Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati i cijeni život. Stipe Čelan, glavni koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku za Imotski, istaknuo je da svi imamo dužnost stvoriti ambijent i nove zakone koji će podržati naše majke, trudnice i nerođenu djecu.

“Jako mi je drago što sam danas na Hodu za život u Imotskom. Imotski je grad koji je u Domovinskom ratu dao najveći postotak muškaraca u ratu, tj. najveći broj poginulih branitelja upravo je iz Imotskog. Imotski zna za što se vrijedi žrtvovati i cijeni život. Imamo saborske zastupnike koji se zalažu za usmrćivanje nerođene djece do poroda i doista je nužno mijenjati zakonski okvir i osigurati da hrvatski zakon štiti život kao što to kaže moderna znanost i kao što su odgovorila četiri medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda da život počinje začećem”, poručila je dr. Markić.

Stipe Čelan zahvalio je okupljenima na dolasku i što podržavaju život u Imotskom, na drugom Hodu za život u tom gradu pod geslom ‘Život je zakon’.

“Upravo ovim geslom želimo pokazati svima da je svaki život vrijedan življenja, da je svaka osoba od začeća do smrti vrijedna jednog dostojanstva i da svi imamo dužnost stvoriti ambijent i nove zakone koji će podržati naše majke, trudnice, bebe u majčinom stomaku, koji će podržati naše stare, kako bi svi mogli uživati ovaj život i biti na pomoć radost svima drugima i cijelom svijetu. Draga majko, odluči se na život’, poručio je Čelan.

Ivan Galić, član organizacijskog tima Hoda za život Imotski istaknuo je kako se “začećem stvara stopostotno novo biće koje posjeduje vlastiti genetski kod, često drugačiju krvnu grupu od majke, a svako drugo dijete i različit spol od majke”. “Da bismo mogli izabrati život moramo biti informirani i upućeni o istini o životu”, poručio je.

Marko Zdilar, sudionik Hoda za život u Imotskom kazao je da “nerođena djeca ne mogu govoriti. Mi smo danas bili njihov glas, mi smo danas hodali za sve njih, bilo da su bez poteškoća, ili osobe s Downovim sindromom ili tjelesnim komplikacijama. Odabire se čokolada ili sladoled, ne i dijete. Nemamo pravo na izbor o njihovom životu”, poručio je.

Hod za život – sedam godina za redom

Podsjetimo, Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon!

Varaždinu je 7. svibnja ove godine prvi put održana povorka Hod za život koja je krenula sa Starog grada.

Hod za život istovremeno je održan i u Vinkovcima i Slavonskom Brodu. Veličanstveni Hod za život u Zagrebu održao se u subotu 15. svibnja.

21. svibnja održan je Hod za život u Splitu i Imotskom.

Hrvatska u svibnju hoda za život, obitelj i Hrvatsku

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana koji u radosti i veselju hodaju za zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća.

Hod za život održava se još u Zadru i Pločama 28. svibnja, u Sisku i Osijeku 11. lipnja 2022. te u Rijeci 25.6.

Zadar

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: Perivoj hrvatskih redarstvenika, 10 sati
Ruta: Perivoj hrvatskih redarstvenika – Obala kneza Branimira – Gradski most – Narodni trg – Široka ulica – Forum

Ploče

Datum: subota, 28. 5. 2022.
Okupljanje: crkva Kraljice Neba i Zemlje, 10.30 sati
Ruta: crkva Kraljice Neba i Zemlje – Riva sve do trajektnog pristaništa – Obala neretljanskih gusara – Ulica Vladimira Nazora – Obala dr. Franje Tuđmana – crkva Kraljice Neba i Zemlje

Sisak

Datum: subota, 11. 6. 2022.
Okupljanje: Sisački robni centar (SRCE), 10.30 sati
Ruta: Sisački robni centar (kod SRCA) – Šetnica Slave Striegla – Trg bana Josipa Jelačića – Veliki Kaptol

Osijek

Datum: subota, 11. 6. 2022.
Okupljanje: Park kralja Držislava, 11 sati
Ruta: Park kralja Držislava – Europske avenije – Kapucinska ulica – Trg Ante Starčevića

Rijeka

Datum: subota, 25. 6. 2022.
Okupljanje: Korzo (kod sata), 10.30

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..