Vijesti

Naslovna » Evo što nam je policija kazala o počiniteljima skidanja zastave Hoda za život

Evo što nam je policija kazala o počiniteljima skidanja zastave Hoda za život

svi 21, 2019

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019., dva mladića i jedna djevojka vandalizirali su jednu od zastava ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Vandalizmu su se usprotivili građani koji su naišli u tom trenutku, te osim što su pozvali policiju, neki su i snimili taj čin. Između ostalih uočio ih je i Ivan Mihanović iz Organizacijskog odbora Hoda za život.

Na mjesto događaja došla je i policija te je navedene osobe privela, a kako otkriva za Narod.hr u svemu je sudjelovala i četvrta osoba:

“Poštovani, možemo potvrditi da je policija dana 20.5.2019. godine u 13,37 sati zaprimila dojavu građana da nepoznate osobe pokušavaju skinuti zastave koje je udruga „Hod za život, obitelj i Hrvatsku“ postavila na Trgu Republike Hrvatske bb. Policijski službenici su na mjestu događaja zatekli 3 hrvatska državljana od kojih su dvoje starosti 18, a treći starosti 20 godina te je utvrđeno da su uz pomoć četvrte osobe, koja se do dolaska policije udaljila, sa jarbola skinuli zastavu Udruge koju su ostavili na stepenicama obližnje zgrade „Hrvatskog narodnog kazališta“.
Policijski službenici su na stepenicama zgrade „Hrvatskog narodnog kazališta“ pronašli neoštećenu zastavu, a navedene osobe privedene su u službene prostorije policije. Naknadno se u službene prostorije policije sam javio i četvrti sudionik navedenog događaja te je utvrđeno da se radi o hrvatskom državljaninu starosti 18 godina. Pronađena zastava vraćena je odgovornoj osobi udruge „Hod za život“, dok se nastavlja kriminalističko istraživanje sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja”, priopćili su iz Zagrebačke policijske uprave.

Podsjetimo, ove se godine po prvi puta vijore zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18. svibnja održao se u Osijeku i Rijeci, dok se subotu, 25.5. održava u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici https://www.hodzazivot.hr/, a za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..