Vijesti

Naslovna » (FOTO, VIDEO) Više od dvije tisuće građana podržalo bečki Hod za život: “Svaki život je vrijedan zaštitite”

(FOTO, VIDEO) Više od dvije tisuće građana podržalo bečki Hod za život: “Svaki život je vrijedan zaštitite”

lis 19, 2020

Više od dvije tisuće sudionika u subotu je u Beču u mirnom Hodu za život istaknulo važnost zaštite nerođene djece i prava na život svakoga bića, bez obzira na dob, spol ili zdravstveno stanje. Tako je osigurano da se ta tema u Austriji ne zaboravi unatoč preprekama zbog koronavirusa.

“Mi smo za život, mi smo za život”, čulo se na Hodu za život u Beču.

“Obući Božji oklop dobar je savjet jer je prikladno sjetiti se Božje zapovijedi„ Ne ubij “, čak i ako se to ljudima ne sviđa. Primjenjuje se na djecu u maternici, kao i na stare ili bolesne ljude, posebno one koji su umorni od života. Kongregacija za nauk vjere nedavno se s velikom jasnoćom prisjetila ove zapovijedi i istodobno naglasila našu dužnost da stojimo uz sve ljude”, poručio je biskup iz St. Pöltena Klaus Küng, koji je i osobno sudjelovao na Hodu, s mise koja je prethodila Hodu. Uz brojne mlade i obitelji na Hodu je sudjelovao i Stephan Turnovszky, pomoćni bečki biskup.

Nekoliko puta sudionike Hoda ometali su ljevičarski prosvjednici, ali nekoliko policijskih pasa i stotinu policajaca pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu.

Alexander Tschugguel, suorganizator Marša za život, rekao je u intervjuu za kath.net da je sve prošlo bez problema unatoč prosvjednicima. Istaknuo je i da zbog situacije s koronavirusom nije očekivao toliko sudionika Hoda.

“Svaki život je vrijedan zaštite”, rekla je Belinda Schmölzer, austrijska regionalna koordinatorica organizacije “ProLife Europe”.

Na kraju Hoda mlada pjevačica Veronika oduševila je svojom pjesmom posebno skladanom za Hod – “Pro Life Generation”.

Organizatori su sve pozvali na idući Hod za život 2021. godine.

“Sačuvajte datum 16. listopada 2021. Vidimo se u Beču”, poručili su.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..