Vijesti

Naslovna » Hod za život: 25. 5. Zadar hoda za život, obitelj i Hrvatsku

Hod za život: 25. 5. Zadar hoda za život, obitelj i Hrvatsku

tra 26, 2019

Ove godine prvi puta organiziramo Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru”, rekao je Tvrtko Krpina, koordinator Hoda za život u Zadru na konferenciji za medije održanoj u istom gradu.

Krpina je istaknuo da ove godine hrvatski građani mogu hodati za život čak dvije subote – 18.5. u Osijeku i Rijeci, a 25.5. u Zagrebu, Splitu i Zadru.

Želimo zaštiti svaki život jer znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem. Devet mjeseci koje provodimo u tijelu majke – samo je jedna od faza našeg života. Važno je da u demokratskom društvu mi kao građani štitimo svaki ljudski život, osobito najugroženije manjine u Hrvatskoj, a to su nerođena djeca. Želimo pružiti podršku svakoj ženi koje su pobačaj učinile zbog pritiska okoline, rekla je Mirjana Peša iz Hoda za život.

Peša je napomenula da 75% žena se odluče na pobačaj zbog pritiska okoline, te da istraživanja pokazuju da veliki broj žena uopće ne znaju osnovne činjenice o neođenom djetetu, kao što je prvo kucanje srca nerođeog djeteta koje započinje treći tjedan trudnoće.

“Hod za život se održava u Zadru, u subotu 25.5. Okupljanje započinje na Branimiru kod mosta, u 10 sati kada će u radosnom i dostojanstvenom ozračju povorka prolaziti preko Gradskog mosta prema Narodnom trgu, te kroz Široku ulicu doći na Forum gdje će biti održan prigodni program. Nadamo se da će prigodni program završiti do 13 sati”, istaknuo je Roko Surić iz Hoda za život. Pročitajte više…

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..

0