Vijesti

Naslovna » Hod za život, obitelj i Hrvatsku ovu subotu, 28. svibnja 2022. godine u Zadru i Pločama

Hod za život, obitelj i Hrvatsku ovu subotu, 28. svibnja 2022. godine u Zadru i Pločama

svi 27, 2022

Hod za život, obitelj i Hrvatsku ovu subotu, 28. svibnja 2022. godine održava se u Zadru i Pločama!

ZADAR: u 10:00 h, Park hrvatskih redarstvenika

PLOČE: u 10:30 h, Crkva Kraljice neba i zemlje

Od tada raste i broj gradova i broj građana koji hodaju za zakonsku, društvenu, ekonomsku i svaku drugu zaštitu života od začeća. Prvu subotu u svibnju hodalo se za život u Varaždinu i Vinkovcima, zatim u Slavonskom Brodu, 14. svibnja za zaštitu života hodalo se u Zagrebu, prošle subote u gradu Imotskom i Splitu, a ove subote po prvi puta u Pločama, te Zadru. U lipnju će se hodati u Sisku, Osijeku i Rijeci, dakle ukupno 11 gradova Lijepe Naše. Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Život je zakon!

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem.

„Četiri medicinska fakulteta u RH su na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Svaka žena ima pravo na točne informacije o razvoju svog djeteta i posljedicama pobačaja. Djetetovo srce kuca već 18. dan od začeća, do 8. tjedna svi su tjelesni organi formirani, s 10 tjedana dijete ima isti onaj otisak prsta koji će ga tijekom cijeloga života nepogrešivo razlikovati od preostalih 7 milijardi ljudi na Zemlji.  S 12 tjedana dijete se smiješi, od najranije dobi nerođeno dijete osjeća bol“, podsjetio je Tvrtko Krpina, glavni koordinator Hoda za život u Zadru.

„Danas kad vidimo da u Hrvatskom saboru postoje zastupnici koji se zalažu za usmrćivanje nerođenog djeteta do poroda – jasno je da je potrebno promijeniti zakon o pobačaju star 45 godina. Potrebno je postaviti novi zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a ne na ideologiji i kulturi smrti, a znanost kaže da život počinje začećem! Želimo zakonski okvir koji gradi kulturu života, koji  jača i štiti ženu i osigurava dostupnost istinitih informacija o razvoju nerođenog djeteta te o posljedicama pobačaja i za dijete i za majku!“, istaknuo je Krpina.

“Veselimo se ovogodišnjem prvom Hodu za život”

Martina Vrankić, koordinatorica organizacijskog tima za Ploče, istaknula je da se „Hod za život zalaže za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

Mi koji živimo u demokraciji suodgovorni smo za zakone i za odnos društva prema najranjivijima, prema bolesnima. Neprihvatljivo nam je da se bolesne i slabe u našem društvu označava kao manje vrijedne. Trudnice i majke male djece su najdiskriminiranija skupina u Hrvatskoj kad se govori o radnim pravima.

Veselimo se ovogodišnjem prvom Hodu za život, jer će Pločama u ozračju radosti i veselja hodati djeca, mladi, obitelji, naši djedovi i bake da bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! I da život svakog čovjeka trebamo štititi od početka do kraja, od začeća do prirodne smrti. Tako stvaramo optimizam u našem gradu, u svakom gradu, potičemo aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, da omogući majkama fleksibilnije radno vrijeme, a svim ljudima koji žele imati djecu/obitelj da to mogu imati uz konkretne društvene i ekonomske poticaje“, istaknuto je na današnjoj konferenciji za medije.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..

0