Vijesti

Naslovna » Hod za život, obitelj i Hrvatsku: ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu’

Hod za život, obitelj i Hrvatsku: ‘Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu’

svi 3, 2019

Ove godine u Zagrebu hodamo za one koji ne mogu hodati niti govoriti u svoje ime pod geslom: “Zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu!” rekla je Magdalena Krpina Zdilar, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu, na konferenciji za medije u istome gradu.

Krpina Zdilar je istaknula da se ove godine hoda za život dvije subote – 18.5. u Osijeku i Rijeci, a 25.5. u Zagrebu, Splitu i Zadru, te da su se Hodu za zaštitu prava na život ove godine pridružila dva nova grada – Osijek i Zadar.

Najvažnije ljudsko pravo svakog čovjeka je pravo na život.

Video konferencije za medije Hoda za život u Zagrebu možete pogledati ovdje.

Najvažnije ljudsko pravo svakog čovjeka je pravo na život. Zdrav razum govori i znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem“, rekla je Andreja Kotnik, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

„Smatram da je važno da u demokratskom društvu mi kao građani iznosimo te znanstvene činjenice i da izražavamo naš zahtjev da se svaki ljudski život poštuje u našoj zemlji i da se svakoj ženi pruži pomoć“, rekla je. Istaknula je da dvije trećine žena  koje su imale pobačaj su to učinile zbog pritiska okoline ili zbog teške ekonomske situacije, a istraživanja pokazuju da značajan broj žena koje idu na pobačaj nemaju važne informacije o razvoju djeteta – koje im omogućuju da donesu informiranu odluku.

18 dana od začeća djetetu počinje kucati srce

„18. dana od začeća djetetu počinje kucati srce, a dijete od 10 tjedana, do kada je dopušten pobačaj u Hrvatskoj, osjeća bol i miče se“, rekla je Kotnik.

Hod za život se održava u Zagrebu, u subotu 25.5. Okupljanje započinje u 10 sati  ovdje na Zrinjevcu. Preko Trga i Ilice hodat ćemo za najugroženiju manjinu u Hrvatskoj do Trga sv. Marka gdje ćemo održati prigodan program. Očekujemo da će nam se pridružiti mnogi naši sugrađani da i ove godine zajedno, u radosnom i pozitivnom ozračuju slavimo život i hodamo za zaštitu prava na život svakog čovjeka i rođenog i nerođenog, rekao je Filip Đekić, koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

Na pitanja novinara zašto se 25. svibnja održava Hod za život, Krpina Zdilar je odgovorila kako je taj datum odabran puno prije datuma predizborne šutnje.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..