Vijesti

Naslovna » Hod za život ove godine – u 5 gradova u 2 subote
Foto: narod.hr

Hod za život ove godine – u 5 gradova u 2 subote

tra 17, 2019

“Ove godine prvi puta organiziramo Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku, 18. svibnja kada će Slavonija, Baranja i Srijem moći hodati za život”, rekla je Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život u Osijeku na konferenciji održanoj u istom gradu. Hrvatski građani mogu hodati za život čak dvije subote – 18.5. u Osijeku i Rijeci, a 25.5. u Zagrebu, Splitu i po prvi puta u Zadru.

“Temeljno ljudsko pravo je pravo svakog čovjeka na život i kao takvog trebamo ga štiti od začeća do prirodne smrti. Znanost potvrđuje da život svakog od nas počinje začećem”, rekla je dr.sc. Ljiljana Krstin, članica organizacijskog odbora Hoda za život u Osijeku.

Istaknula je da žene ne znaju osnovne znanstvene činjenice. “Istraživanja pokazuju da veliki broj žena uopće ne znaju osnovne činjenice kao što je na primjer da djetetu već 18. dan kuca srce”, rekla je Krstin.

Zrinka Habjanović, koordinatorica Hoda za grad Valpovo, je podijelila detalje Hoda za život u Osijeku. “U subotu 18.5. okupljanje započinje u Parku Zrinjevac, u 10 sati kada će u radosnom ozračju povorka prolaziti Slavičekovom ulicom, Ulicom Hrvatske Republike i kroz Županijsku ulicu doći na Trg Ante Starčevića gdje će biti održan prigodni program. Predviđa se da će Hod za život kao i sam program završiti do 13 sati. Očekujemo da će nam se pridružiti mnogi naši sugrađani i ljudi iz okolnih mjesta jer je to prilika da svi zajedno pokažemo da je Slavonija za život”, rekla je Habjanović.

Blagojević je objasnila odakle ideja za Hod za život u Osijeku. “Prošle sam godine sa skupinom Slavonaca bila u Zagrebu i sudjelovala na Hodu za život. Svidjelo nam se radosno ozračje u kojem se izražava podrška svakom ljudskom životu – nerođenom i rođenom, trudnicama, ženama, majkama, očevima, obiteljima i jako mi je drago da u će ove godine Slavonci, Baranjci i Srijemci u našoj dosta ispražnjenoj Slavoniji moći hodati za život u Slavoniji i zaštitu života svakog čovjeka”, rekla je. P

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..