Vijesti

Naslovna » Hod za život u Imotskom najavljen velikom humanitarnom lutrijom

Hod za život u Imotskom najavljen velikom humanitarnom lutrijom

svi 28, 2024

Organizatori Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Imotskom organizirali su humanitarnu lutriju čiji je prihod namijenjen za najpotrebnije u našem društvu i za organizaciju samog Hoda. Hod za život u Imotskom će se održati 22.lipnja.

Lutrija se dijelila za donaciju u šest župa samostanskog okružja i sudjelovao je velik broj volontera. Izvlačenje brojnih nagrada koje su donirali sponzori održano je u ponedjeljak u prepunoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta uz prezentaciju o početku i razvoju ljudskog života koju je pripremila i vodila naša volonterka Matea Ćorić.

Iz prava na život proizlaze sva druga prava

Temeljno ljudsko pravo je pravo na život i iz ovog prava proizlaze sva druga prava, naglašeno je na skupu. I ovim prekrasnim susretom željeli smo naglasiti pravo trudnice da donese na svijet bebu, da bude sretna majka, bez pritiska okolice, poslodavca, obitelji. Ti pritisci majci često šalju poruku da joj je pobačaj kao jedini izlaz. Jedina opcija je život, poručili su sudionici skupa u Imotskom.

Hod-za-zivot-Imotski-101
Hod-za-zivot-Imotski-112
Hod-za-zivot-Imotski-141
Hod-za-zivot-Imotski-131
Hod-za-zivot-Imotski-111
Hod-za-zivot-Imotski-21
Hod-za-zivot-Imotski-31
Hod-za-zivot-Imotski-41
Hod-za-zivot-Imotski-51
Hod-za-zivot-Imotski-61
Hod-za-zivot-Imotski-71
Hod-za-zivot-Imotski-81
Hod-za-zivot-Imotski-101 Hod-za-zivot-Imotski-112 Hod-za-zivot-Imotski-141 Hod-za-zivot-Imotski-131 Hod-za-zivot-Imotski-111 Hod-za-zivot-Imotski-21 Hod-za-zivot-Imotski-31 Hod-za-zivot-Imotski-41 Hod-za-zivot-Imotski-51 Hod-za-zivot-Imotski-61 Hod-za-zivot-Imotski-71 Hod-za-zivot-Imotski-81

Prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu, te se od tada svake godine broj gradova i sudionika povećava. Uz grad Sinj, po prvi puta za život hodat će se i u gradu Opuzenu, koji se ovoj rijeci života u dolini Neretve pridružio uz Ploče i Metković.

Hod za život u Zagrebu obilježili velik broj ljudi, snažna svjedočanstva, odlična atmosfera...

Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. Već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce.

Sva ljudska bića prolaze isti put razvoja. Svi mi, proveli smo prvih devet mjeseci u tijelu svoje majke. I povezani smo zajedničkom stvarnošću da nam u tih prvih devet mjeseci, još intenzivnije nego inače u životu, treba ljubav i zaštita naše majke, oca i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga.

Ove godine Hod za život održava se u čak 15 gradovaSljedeći na rasporedu su Knin i Zadar 1. lipnja. Po prvi puta Hod će se održati u Sinju i Opuzenu.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..