Vijesti

Naslovna » Hod za život u Kninu i Zadru održava se u subotu, 1. lipnja: Podržite zaštitu života

Hod za život u Kninu i Zadru održava se u subotu, 1. lipnja: Podržite zaštitu života

svi 28, 2024

1. lipnja održat će se istovremeno Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru i u Kninu. Kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi.

Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svojeg djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. ”Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, poručili su koordinatori Hoda za život u Zadru i u Kninu na konferenciji za medije.

Hod za život u 15 gradova: Dođite u Zadar i Knin 1. lipnja

Po prvi puta ove godine, za život će se hodati u gradovima Sinju i Opuzenu

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Po prvi puta ove godine, za život će se hodati u gradovima Sinju i Opuzenu.

Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život slaviti život, iskazujući solidarnost sa nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem, našim djedovima i bakama, kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Želimo zakonom osigurati i zaštiti taj otkucaj srca koji se javlja već 18. dan od začeća. Tražimo izdvajanje javnog novca za potporu trudnicama i obiteljima s djecom. Tražimo zakonski okvir koji se temelji na znanosti, a na ideologiji i kulturi smrti!

– I znanost i hrvatsko društvo daleko su odmakli od socijalističkog zakona o pobačaju starog 46 godina! Zato još jednom želimo poslati jasan zahtjev za zakonskom zaštitom života!, naglašeno je na današnjoj konferenciji za medije u Kninu.

Najavljeni naredni Hodovi za život diljem Hrvatske: Vrijedni volonteri na trgovima, u parkovima

”Tražimo da se trudnicama pruži konkretna društvena, zakonska i ekonomska pomoć”

Hod za život u Kninu ove godine održat će se u subotu 01.06.2024., a okupljanje će biti ispred crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u 9:30 sati.

Domagoj Jurkovićkoordinator Hoda za život u Kninu, istaknuo je podršku svim onim majkama koje u trenutku najveće životne krize nemaju podršku obitelji i društva.

– Istraživanja pokazuju da 75% žena koje su imale pobačaj kažu da su to učinile zbog ekonomskih razloga ili pritiska okoline. Tražimo da se trudnicama koje se nalaze u teškim životnim prilikama pruži konkretna društvena, zakonska i ekonomska pomoć, a ne da im se prekid života vlastitog djeteta pokazuje kao jedini izlazak iz teške situacije.

Pobačaj nikad nije rješenje. Niti za majku. Niti za dijete. Niti za oca. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.

Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život, jer svaki je život vrijedan. Svaki život oplemenjuje!, naglasio je Jurković.

Majčinski poziv je ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka

– U Hrvatskoj se nažalost i dalje ne vrednuje odluka koju donosi većina žena u našem društvu – da rađaju djecu i o njima se brinu. Majčinski poziv, odnosno požrtvovno ulaganje ljubavi, zdravlja, vremena i novca u svoju djecu, nije samo izvor osobne radosti i ispunjenja za brojne naše sugrađanke, već i ulaganje u najveću objektivnu društvenu vrijednost – čovjeka. Tužno je da danas upravo žene iz pozicije političke moći stigmatiziraju one žene i majke koje se odlučuju potpuno posvetiti odgoju djece i brizi za obitelji.

Suosjećamo i sa svakom majkom koja se suočava s teškom dijagnozom svojeg djeteta, kao i sa svim roditeljima koji nose teško breme bolesti zajedno sa svojom djecom. Upravo ovim Hodom svima njima izražavamo i podršku i ohrabrenje. Svaki je ljudski život vrijedan i zaslužuje zaštitu!

Hod za život u Imotskom najavljen velikom humanitarnom lutrijom

”Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoć”

Hod za život u Zadru ove godine održat će se u subotu 01.06.2024., a okupljanje će biti na Trgu Petra Zoranića (Pet Bunara) u 10:00 sati.

– Činjenica je da pobačaj zaustavlja otkucaje srca! Nikada, baš nikada ne pomažemo majci tako da joj “pomognemo” da prekine život svojeg djeteta. Usmrćivanje djeteta ni u kojem slučaju nije izraz suosjećanja ili pomoć. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca! Zaštitimo život!, izjavila je Ana Marija Buntić, koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zadru.

– Također, ovim putem želimo istaknuti važnost podrške svim liječnicima, medicinskim sestrama i farmaceutima koji koriste priziv savjesti kako bi zaštitili oba pacijenta o kojima su dužni brinuti, i majku i nerođeno dijete.

Naša ljudska i građanska dužnost je štititi i voljeti život!, istaknula je Buntić.

Hod za život u Zagrebu obilježili velik broj ljudi, snažna svjedočanstva, odlična atmosfera...

Ove godine Hod za život održava se u čak 15 gradovaSljedeći na rasporedu su Knin i Zadar 1. lipnja. Po prvi puta Hod će se održati u Sinju i Opuzenu.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..