Vijesti

Naslovna » Hod za život u Osijeku: Uz gradonačelnike sudjelovali Petir, Šola, više saborskih zastupnika…

Hod za život u Osijeku: Uz gradonačelnike sudjelovali Petir, Šola, više saborskih zastupnika…

svi 18, 2019

U subotu 18. svibnja uz Hod za život u Rijeci, održao se prvi Hod za život na istoku Hrvatske, odnosno u Osijeku. Organizatori su poručili kako ovom akcijom žele poslati poruku o potrebni zaštite nerođene djece, koju drže najugroženijom manjinom u Hrvatskoj, a zakonodavce pozvali da pronađu primjeren zakonski okvir za ovo pitanje.

Koordinatorica osječkog Hoda za život Lidija Blagojević izrazila je zadovoljstvo što su se Slavonci i Baranjci ove godine prikjlučili ovoj inicijativi, čiji je cilj zaštita svakog života, od začeća do prirodne smrti. “Ovim hodom želimo zaštititi život, pravno i društveno, od samog njegovog početka, jer je pravo na život temeljno ljudsko pravo, i od prava na život kreće svako drugo ljudsko pravo”, istaknula je Blagojević.

>(VIDEO, FOTO) Uspješno održane povorke Hod za život u Osijeku i Rijeci uz brojnu podršku

Podršku Slavoncima u prvom Hodu za život u Osijeku došla je dati dr. Željka Markić, jedna od organizatorica Hoda za život u Zagrebu, europarlamentarna zastupnica Marijana Petir, vijećnik NHR-a u skupštini grada Zagreba Krešimir Kartelo, kao i nadbiskup đakovačko-osiječki Đuro Hranić te mons. Ivan Ćurić. Uz njih viđeni su i gradonačelnici te župani.

Na Hod za život također su pozivali hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida, prvi strijelac HNL-a, napadač NK Osijeka Mirko Marić, novinar i kolumnist Ivica Šola, kandidat na nezavisnoj listi Marijane Petir i koordinaror GI Narod odlučuje Tvrtko Krpina, član klape Intrade Tomislav Bralić, pjevač Opće opasnosti Pero Galić, bivši nogometaš Hajduka Toma Bašić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Foto: Ivan Šokac
Foto: Marijana Petir, Facebook
Foto: snimka zaslona
Foto: Facebook
Foto: Snimka zaslona
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Marijana Petir, Facebook
Foto: Ivan Šokac
Foto: Ivan Šokac
Foto: Ivan Šokac

Predsjednica udruge U ime obitelji dr. Željka Markić kazala je kako je na ovom Hodu za život bilo više saborskih zastupnika, europarlamentarka Marijana Petir, gradonačelnici i župani. “U američkoj saveznoj državi Alabami život je upravo zaštićen od početka do prirodne smrti, a u New Yorku moguće ga je ugasiti do trenutka rođenja. Mi ne želimo da itko određuje tko može, a tko ne može živjeti”, istaknula je dr. Markić.

Nadbiskup Đuro Hranić istaknuo je kako mu je bilo drago vidjeti toliki broj mladih na Hodu, dok je mons. Ćurić naglasio: “Nisam ni slovo, ni broj, nego s neba blagoslov”.

Nakon održanog Hoda za život u Osijeku i Rijeci, u subotu 25. svibnja očekuje nas Hod za život u još tri hrvatska grada Zagrebu, Splitu i Zadru.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..

0