Vijesti

Naslovna » Hod za život u Sisku: ‘Neka Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje život bez diskriminacije – od prvih dana do starosti’

Hod za život u Sisku: ‘Neka Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje život bez diskriminacije – od prvih dana do starosti’

lip 20, 2020

“Sudjelujemo zato što smo živi”, poručili su sudionici na početku prvog Hoda za život u Sisku.

Danas, 20. lipnja održavaju se dvije velike pro life manifestacije – prvi Hod za život u Sisku i 3. utrka za život u Zagrebu na Bundeku.

Sisčani i svi ljudi dobre volje koji podržavaju ovu Inicijativu i promiču njezine vrijednosti, okupili su se 20. lipnja 2020. godine u 10 sati kod Sisačkog robnog centra (SRCE) i krenuli su hodati za život.

U Hodu su sudjelovali msgr. dr. Vlado Košić biskup sisački, predsjednica udruge U ime obitelji dr. Željka Markić, te druge javne osobe i političari.

“Hodali smo i zalažemo se za svaki život, i za staro i za mlado”, poručili su u subotu s Hoda za život.

“Neka Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje život i velikog i malog. Život počinje začećem, pravo na život je temeljno ljudsko pravo! Želim živjeti u državi u kojoj se poštuje život svakog čovjeka od početka do kraja!”

“Slavimo život i zaštitimo svaki život bez diskriminacije.”

“Hvala svima koji ste danas hodali za život”, poručili su organizatori svim sudionicima.

> (VIDEO) Terezija i Ivan pozivaju vas na prvi Hod za život u Sisku sutra, subota, 20.6.2020!

Ove godine Hod za život planiran je u čak osam hrvatskih gradova: Osijek, Zadar, Split, Rijeka, Zagreb i tri nova grada: Imotski, Sisak i Slavonski Brod.

Geslo ovogodišnjeg Hoda za život glasi: Za zaštitu svakoga života – bez diskriminacije!. Svaki je ljudski život jednako vrijedan, od začeća do prirodne smrti!

https://www.facebook.com/HodZaZivotZagreb/videos/2706093969609846/

Umjesto u uobičajenom terminu u svibnju, obzirom na pandemiju koronavirusa i preporuke HZJZ-a, Hod za život u nekim gradovima održat će se na jesen, dok će već ovu subotu građani Siska hodati za život, obitelj i Hrvatsku.

Hod za život u Zagrebu i Rijeci 27. lipnja

U subotu 27. lipnja 2020., održat će se 5. po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Trg Republike Hrvatske, Frankopanska ulica, Ilica i Praška ulica i Zrinjevac gdje će biti održan prigodan program. Okupljanje počinje u 10h.

Pravo na život je temeljno ljudsko pravo

“Hod za život” je miroljubiv hod građana u znak potpore nerođenom djetetu, njegovoj majci i obitelji kako bi se skrenula pozornost na poštivanje nerođenog ljudskog života kao preduvjet za ostvarivanje svih ljudskih prava bez obzira na spol, rasu, financijske uvjete i dr.

Cilj “Hoda za život” je skretanje pozornosti na poštivanje svakog ljudskog života – od začeća do prirodne smrti te zaštita života, obitelji i obiteljskih vrijednosti, promicanje demografskog napretka i razvitka Republike Hrvatske.

Pravo na život temeljno je ljudsko pravo i preduvjet svakog drugog ljudskog i građanskog prava.

Pročitaj više..

0