Vijesti

Naslovna » Hod za život u Varaždinu: Vesela atmosfera i poruka da je svaki život važan bez obzira na okolnosti

Hod za život u Varaždinu: Vesela atmosfera i poruka da je svaki život važan bez obzira na okolnosti

lip 3, 2023

Varaždin je i ove godine domaćin Hoda za život. Okupljanje je počelo oko u 10:30h kod Starog grada, a vesela povoroka stigla je oko 11:30 na Kapucinski trg.

Naš barokni biser i ove godine uz još 11 hrvatskih gradova hoda za život.

Skupilo se dosta ljudi, lijepa je atmosfera a i vremenske prilike su odlične za još jedan Hod za život u Varaždinu. Povorka prema Kapucinskom trgu krenula je iza 11 sati i tamo stigla oko 11.30. Velik je broj okupljenih Varaždinaca u Hodu za život, puno je mladih obitelji s djecom.

Nakon govora i svjedočanstava koja u nastavku možete pročitati, okupljeni Varaždinci uz glazbu su se nastavili družiti na Kapucinskom trgu.

Ivana Foretić, članica organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Varaždinu, istaknula je da se ove godine hodalo kako bi se iskazala ljubav prema životu, ljubav prema obitelji i ljubav prema našoj jedinoj Domovini – Hrvatskoj!

„Ovom prilikom zahvalila bih posebno našim braniteljima i njihovim obiteljima – onima koji su dali svoje živote, zdravlje i srce za slobodnu Hrvatsku. Vi ste osigurali slobodu našeg djelovanja u civilnom društvu i zalaganja za pravo na život svakog čovjeka! Osigurali ste nam da danas možemo biti ovdje i ustrajati u istini koja nas obvezuje i pred kojom ne smijemo zatvarati oči – svaki ljudski život počinje začećem!“, istaknula je Foretić.

Sanja Kovač, članica organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Varaždinu, istaknula je da su se građani Varaždina okupili potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci. „Također, okupljeni smo oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Činjenice koju poznaje svaki udžbenik iz biologije i koju su potvrdili svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj!

Pročitaj više..