Vijesti

Naslovna » Josip Šimunić, legendarni Vatreni: Dođite u subotu na Hod za život u Slavonski Brod

Josip Šimunić, legendarni Vatreni: Dođite u subotu na Hod za život u Slavonski Brod

svi 21, 2021

“Ja sam Josip Šimunić, kao suprug i kao otac četvero djece volio bih vam reći da je svaki ljudski život vrijedan i kao takav morao bi biti zaštićen. Bez ograničenja od časa začeća. Zato u subotu, 22. svibnja, Slavonski Brod, Hod za život obitelj i Hrvatsku. Budi i ti za zaštitu svakog ljudskog života bez diskriminacije!”, pozvao je legendarni hrvatski nogometni reprezentativac, danas izbornik naše mlade reprezentacije do 19 godina.

Podsjetimo, u subotu 22. svibnja 2021., održat će se prvi po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku, u Slavonskom Brodu.

Slavonski Brod grad je u kojem je za vrijeme Domovinskog rata stradalo najviše djece, samo u jednoj godini, 1992.g., čak 27-ero djece na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas, nitko nije odgovarao.

“Želimo stvoriti optimizam i u našem gradu, u svakom gradu, potaknuti aktualnu vlast da ulaže u mlade, u obitelji, u obrazovanje i radna mjesta, omogućiti majkama fleksibilnije radno vrijeme, omogućiti svim ljudima koji žele imati djecu i obitelj da to mogu imati uz konkretniji društveni i ekonomski napredak“, istaknula je Maja Fabris, koordinatorica Hoda za život za Slavonski Brod.

„Život je neprocjenjivo dragocjen. Svaka osoba, u svim etapama ljudskog rasta i razvoja ima temeljno dostojanstvo i zaslužuje poštovanje“, istaknula je volonterka Mihaela Maričević.

Ruta kojom će ove godine sudionici Hoda za život hodati je: Sportska dvorana Vijuš (plato ispred dvorane) – Ulica Stanka Vraza – Ulica Vlatka Mačeka – Ulica svetog Florijana – Ulica Matije Mesića – Ulica Petra Krešimira IV – Trg Ivane Brlić Mažuranić gdje će biti održan prigodan program. Okupljanje počinje u 11 sati ispred Sportske dvorane Vijuš.

Geslo ovogodišnjega Hoda glasi: Za zaštitu svakog ljudskog života – bez diskriminacije!

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..