Vijesti

Naslovna » Kako s malim djetetom u kući tijekom trudnoće? Evo 7 dobrih savjeta!

Kako s malim djetetom u kući tijekom trudnoće? Evo 7 dobrih savjeta!

stu 4, 2021

Ako željno iščekujete dolazak drugog djeteta, druga će vjerojatno biti i slična i različita od prve trudnoće. U jednoj stvari će sigurno biti vrlo različita. Već imate jednog mališana u dobi od 1 do 3 godine, koji traži vašu pažnju. Dok ste tijekom prve trudnoće imali mnogo vremena za odmor i pripremu dolaska djeteta, sada su vam ruke pune posla. Pročitajte nekoliko savjeta za pripremu vas i vašeg mališana na prinovu koje donosi whattoexpect.com:

  1. Angažirajte pomoćnike

Zatražite supruga (ili baku ako živi blizu) da izvede mališana na sladoled ili u park. Dok su oni vani, provedite vrijeme odmarajući se u tišini, online kupnji potrepština za djecu ili prebirući po staroj dječjoj odjeći. Ne ustručavajte se zamoliti za sitne usluge svoje bližnje: neka vaša prijateljica vrati knjige u knjižnicu ili kupi namirnice. Nemojte zaboraviti potražiti odgovarajuće  aktivnosti za starije dijete, usluge čuvanja djece u lokalnoj teretani (tjelovježba će pomoći da se osjećate manje umorno) ili zamolite susjedu tinejdžericu bi li vam pomogla jednom ili dva puta tjedno doći i pričuvati vaše „starije“ dijete.

  1. Nemojte si predbacivati

Sagovi nisu usisani svaki dan i čisto rublje nije složeno. Nitko to ne primjećuje osim vas. Prioritet treba biti vaše zdravlje, potrebe tijekom trudnoće i dobrobit rastuće obitelji. Za sve ostalo koristite prečice.

  1. Potaknite mališana na neovisnost

Mališani znaju biti navezani, posebno kad su zabrinuti da mama uskoro neće imati vremena za njih. Ako ih uključite u obavljanje manjih kućnih zadataka (razvrstavanje pribora za jelo ili rublja) osjećat će se ponosno i samouvjereno. Ako je moguće, osigurajte djetetu siguran prostor za igru dok se vi opuštate.

  1. Zadrijemajte kad je moguće

Kratki odmori su ključ uspjeha. Koristite ih dok mališan spava ili je u vrtiću i ne osjećajte krivnju zbog toga. Ako pobijedite umor na taj način, imati ćete više energije u zahtjevnijem dijelu dana tijekom cijele trudnoće.

  1. Smanjite trčkaranje naokolo

Pakiranje torbe s pelenama, postavljanje mališana u autosjedalicu svoga automobila i sve što ide uz to samo da bi obavili nekoliko sitnica, koje možete obaviti od kuće je gubljenje vremena. Pokušajte obaviti što je više moguće zadataka online naručujući dostavu namirnica, lijekova i ostalog.

  1. Obavite sutrašnje sitne obaveze navečer

Da, iscrpljeni ste, ali kad je mališan već u krevetu, možete obaviti neke sitne obaveze poput pripreme doručka ili ručka za slijedeći dan, odabira odjeće za sutrašnji dan i slično večer prije.

  1. Igrajte se sa mališanom igre koje nisu zahtjevne za vas

Puzzle, društvene igre, video igre za djecu, igre igrokaza poput ispijanja čaja ili kave s plišancima, druženje s djetetom iz udobnosti kauča ili na podu boravka ili dječje sobe – sve što možete raditi sjedeći ili ležeći.

Prijevod/uređivanje: Jure Soldić/Frendica.online

Izvor: frendica.hr

Pročitaj više..