Vijesti

Naslovna » Koordinatorica Hoda za život Magdalena Krpina Zdilar: ‘Svaki je dan dobar za braniti temeljna ljudska prava’
Foto: Snimka zaslona

Koordinatorica Hoda za život Magdalena Krpina Zdilar: ‘Svaki je dan dobar za braniti temeljna ljudska prava’

tra 24, 2019

Organizatori ovogodišnjeg Hoda za život objavili su plan ovogodišnje povorke, koje će u Osijeku i Rijeci hodati za život 18. svibnja, a u Zagrebu, Splitu i Zadru tjedan dana kasnije, 25. svibnja.

Kako su u povorci za zaštitu prava nerođene djece do sada sudjelovali i pojedini hrvatski političari, od kojih će neki ove godine biti kandidati na europarlamentarnim izborima, RTL je istražio bi li u slučaju njihovog ponovnog sudjelovanja u Hodu za život na dan izborne šutnje – nju prekršili.

Koordinatorica Hoda za život Magdalena Krpina Zdilar ističe: “Moram reći da je taj datum odabran puno prije nego što je objavljen datum europarlamentarnih izbora i dana predizborne šutnje tako da je nama svaki dan dobar za braniti temeljna ljudska prava od začeća do prirodne smrti pa tako i ta subota.”

“Definitivno ću podržati. Nadam se da ću biti na Hodu i u Osijeku i u Zagrebu”, kazao je Ivan Prskalo, jedan od Mostovih kandidata za europski parlament.

Robert Podolnjak dodao je kako to jest vrijeme kada se treba suzdržavati od bilo kakvih aktivnosti koje bi se mogle promatrati kao izborna promidžba na dan izborne šutnje.

“Ja ne znam što znači izborna šutnja. Pitate čovjeka koji živi 365 dana, 16 sati, 19 godina s ljudima na terenu. Ja kršim šutnju svaki dan, a vi me nećete pratiti taj dan, ali me prate ljudi”, ocijenio je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić.

Državno izborno povjerenstvo ističe kako izborna šutnja zabranjuje bilo koji oblik javne promidžbe, objave rezultata ili predikcija rezultata izbora, objave intervjua, razgovora ili fotografija na da izborne šutnje te naglašava kako samim time svi kandidati mogu biti u Hodu za život ali se to ne smije objaviti. Pročitajte više…

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..

0