Vijesti

Naslovna » Koordinatorice Zrinka Habjanović i Andreja Kotnik najavile Hod za život u Osijeku i Zagrebu: Očekujemo da će odaziv biti velik!

Koordinatorice Zrinka Habjanović i Andreja Kotnik najavile Hod za život u Osijeku i Zagrebu: Očekujemo da će odaziv biti velik!

svi 14, 2019

U emisiji Dobro jutro Hrvatska na HRT-u u utorak je najavljen Hod za život koji će se održati 18. svibnja u Osijeku i Rijeci te 25. svibnja u Zagrebu, Splitu i Zadru.

Gošće emisije bile su Andreja Kotnik, koordinatorica za Zagreb i Zrinka Habjanović, koordinatorica za Slavoniju.

U Osijeku okupljanje započinje 18. svibnja u 10 sati u Parku Zrinjevac te će se kolona kretati Slavićevom ulicom, ulicom Hrvatske Republike do Županijske ulice te trga Ante Starčevića.

U Zagrebu okupljanje započinje na Zrinjevcu, 25. svibnja u 10 sati,

U Zagrebu okupljanje započinje na Zrinjevcu, 25. svibnja u 10 sati, a hodat će se rutom: Zrinjevac – Praška – Trg bana Jelačića – Ilica – Mesnička – Strossmayerovo šetalište – Ćirilometodska – Trg sv. Marka.

“Ovogodišnji, četvrti hod za život održava se čak u 5 gradova. Iznenađenje da su ove godine tu dva nova grada – Zadar i Osijek. U Zadru, Splitu i Zagrebu hodat će se 25. svibnja, a 18. svibnja hodamo u Osijeku i Rijeci.” – najavila je Andreja Kotnik.

“Što se tiče konkretno Osijeka, mi smo jako radosni i sretni da imamo priliku hodati za život. Ove je godine prvi put organiziran slavonski Hod.” – poručila je Zrinka Habjanović koja je istaknula i kako je Hod za život dobio podršku mnogih osoba iz javnog života.

“Podržali su nas Tomislav Bralić, naši sportaši Toma Bašić, Mate Maleš i naš Slavonac, Domagoj Vida, koji je srca široka kao naša ravnica. Isto tako nas je podržao Pero Galić, koji je na svom koncertu jednom predivnom gestom pozvao ljude na Hod.” – kazala je Habjanović.

(VIDEO) Pjevač Opće opasnosti poziva na Hod za život 18. svibnja u Osijeku!

“Ove godine u Zagrebu imamo zaista odličan program. Pozivam sve: dođite i vidite!” – kazala je Andreja Kotnik koja nije htjela otkrivati detalje programa koji će se održati u Zagrebu.

“Prve godine u Zagrebu došlo nam je 4-5 autobusa iz Splita, oko 250 Splićana. Iduće godine, kada su i Zagreb i Split hodali za život, u Splitu je bilo oko 10 000 ljudi. Tako možemo računati i za svaki grad da će biti velik odaziv.” – ističe Andreja Kotnik.

“Obraćamo se svima, obraćamo se svim ljudima koji se zalažu za jednake vrijednosti: da je pravo na život temeljno pravo svakog čovjeka. Ako oduzmemo to pravo najmanjima među nama, nerođenima, onda im time automatski oduzimamo sva druga prava.” – istaknula je Habjanović.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođnom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18.5. u Osijeku i Rijeci te subotu, 25.5. u Zagrebu, Splitu i Zadru. Za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr


Pročitaj više..

0