Vijesti

Naslovna » Lidija Blagojević i Zrinka Habjanović o Hodu za život u Osijeku: ‘Zakon i društvo trebaju zaštititi život od začeća’

Lidija Blagojević i Zrinka Habjanović o Hodu za život u Osijeku: ‘Zakon i društvo trebaju zaštititi život od začeća’

svi 16, 2019

Lidija Blagojević, koordinatorica Hoda za život i Zrinka Habjanović koordinatorica za Valpovštinu na još jednom gostovanju uoči subotnjeg Hoda u Osijeku za emisiju STV-a “Uz jutarnju kavu” naglasile su da je cilj Hoda za život “slavljenje života jednom radosnom povorkom”.

(VIDEO, FOTO) Dr. Markić: Temelj robovlasništva bila je neistina da “crnac nije čovjek”, temelj pobačaja je neistina da “nerođeno dijete nije čovjek”

Lidija Blagojević istaknula je da žele “skrenuti pozornost javnosti na pitanja zaštite života od začeća, trudnica, rođene i nerođene djece”.

Naglasile su da ljudsko srce počinje kucati 18. dan nakon začeća, stoga je nedvojbeno da “život čovjeka počinje njegovim začećem te je osnovni zadatak da zakon i društvo zaštite život”.

(VIDEO) Lidija Blagojević: ‘Na Hod za život pozvani su svi – političari, građani, vjernici, ateisti…’

Zrinka Habjanović istaknula je da je beba u utrobi “zasebno tijelo koje treba štiti i koje ima pravo na život”.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođnom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18.5. u Osijeku i Rijeci te subotu, 25.5. u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici, a za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr/STV

Pročitaj više..