Vijesti

Naslovna » Mihaela Krajina: Zdravi ili bolesni, svi smo ovdje sa svrhom. Niti jedan život nije suvišan

Mihaela Krajina: Zdravi ili bolesni, svi smo ovdje sa svrhom. Niti jedan život nije suvišan

lip 22, 2024

Na hodu za život u prošlu nedjelju svoje svjedočanstvo je podijelila Mihaela Krajina, majka sedmero djece i petero unučadi. Ona je svjedočila o svom iskustvu s dvoje djece koje imaju sindrom Down. Poručila je da je svaki život važan i da sindrom Down ne smije biti smrtna osuda. ”Trudnice ne trebaju zgražanje nego ljubav i zaštitu”, rekla je Mihaela Krajina.

Svjedočanstvo Josipa i Danijele Markić na Hodu za život o gubitku blizanaca

”Ljudi dragi, hvala vam! Čast mi je govoriti danas ovdje. Ponosna sam na vas. Danas ste odvojili svoje vrijeme da svima pokažete da volite i branite život. Hvala vam na tome! Naš Split hoda za život! Naša Hrvatska je spremna ponovno obraniti svaki život od začeća do prirodne smrti jer životom se voli domovina!”, rekla je Mihaela i nastavila pričati svoje iskustvo s djecom Down.

”To nisu greške, ili zabune – to su moja djeca – Toni i Klara”

”Život je radost i kad je lipo i kad je teško. Od kud meni pravo da to kažem? Ja sam supruga, majka i baka. Sedmero djece i petero unučadi. Bogu hvala. I to, odat ću vam jednu tajnu… Sve s istim mužem. Prvo sam rodila sa 17, a zadnje s 46 . I prvo i zadnje dijete imaju sindrom Down.  I kažu mi – kako to? Pa zašto to? To nisu greške, ili zabune – to su moja djeca – Toni i Klara.

Pa kako je imati dvoje djece s Downom? Nije lako. I svakako je drugačije. Sa zdravim djetetom uzimaš zdravo za gotovo da će jesti, govoriti, hodati, da će rasti i osamostaliti se. S djetetom s poteškoćama raduješ se svakom napretku, svakom poboljšanju zdravlja, svakoj operaciji koja je dobro prošla i ne znaš kako će to putovanje završiti.

Uz moju djecu učim što je život i rastem u zahvalnosti za svaki darovani dan s njima. Zahvalna sam i za svu pomoć koju nam pružaju dobri ljudi. Oni koji znaju pružiti suosjećanje, ali i konkretnu podršku. Žene iz moje župe koje su organizirale skupljanje novaca za našu operaciju, fratri koji donesu ručak u bolnicu…Tako se postaje zaštitnik života. Baš kao naš bl. Alojzije Stepinac. Dan po dan, osoba po osoba.

Svjedočanstvo Mladenke Mihanović: Bol što nisam zagrlila i poljubila drugo dijete – osjećam i danas

Zdravi ili bolesni, svi smo ovdje sa svrhom. Niti jedan život nije suvišan

Dan po dan, osoba po osoba. Ne kolutaj očima što ti je prijateljica opet trudna nego joj ponesi vrećice iz dućana! Ne čudi se mladima što bi se ženili dok su mladi nego ih podrži! Pričuvaj unuke, odvezi ih u školu, odvedi ih na sladoled! Raduj se životu! Život je radost. Ne pristajmo na kompromise kad je život u pitanju! Zdravi ili bolesni, svi smo ovdje sa svrhom. Niti jedan život nije suvišan.

Ja sam jednako majka svih mojih sedmero djece. Bez razlike. Sindrom Down ne smije biti smrtna osuda. Trudnice ne trebaju zgražanje nego ljubav i zaštitu. Majke i očevi bolesne djece trebaju pomoć, a ne sažaljenje. Za život se vrijedi boriti jer život je jedino što vrijedi ostaviti iza sebe”, poručila je Mihaela Krajina.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..