Vijesti

Naslovna » NAJAVA HODA ZA ŽIVOT: “Pravo na život je temeljno ljudsko pravo, preduvjet svih drugih prava – za rođenog i nerođenog čovjeka”

NAJAVA HODA ZA ŽIVOT: “Pravo na život je temeljno ljudsko pravo, preduvjet svih drugih prava – za rođenog i nerođenog čovjeka”

svi 9, 2017

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana u znak potpore nerođenoj djeci, njihovim majkama, očevima i obiteljima.  Ove će se godine održati u Zagrebu i u Splitu, u subotu,  20.5.2017. U Zagrebu će se građani okupiti u 10 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana te hodati Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu će se u 10 sati okupiti pred crkvom  Gospe od zdravlja te Marmontovom hodati do Rive.

Na trgu Dr. Franje Tuđmana okupit ćemo se u subotu, 20.5. u 10 sati  u znak potpore svakome nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci i ocu te svakoj obitelji. Cilj Hoda za život  je skretanje  pozornosti na zaštitu života od začeća te zaštitu prava na život svakog čovjeka – rođenog i nerođenog. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo i preduvjet je za  svako drugo ljudsko pravo“, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku je miroljubivi hod građana u znak potpore nerođenoj djeci, njihovim majkama, očevima i obiteljima.  Ove se godine održava u subotu,  20.5.2017, u gradu Zagreb i Splitu. U Zagrebu će građani okupiti u 10 sati na Trgu Dr. Franje Tuđmana te hodati Ilicom do Trga bana Jelačića, a u Splitu će se u 10hokupuiti pred crkvom  Gospe od zdravlja te Marmontovom hodati do Rive, pojasnila je Marijeta Ščekić.

„Potičemo sve građane koji su izvan gradova Zagreba i Splita da nam se priključe na Hodu za život organizirajući autobuse i osobnim automobilima. Iskrcavanje autobusa će biti u Reljkovićevoj ulici, a parkiralište za autobuse će biti u Voćarskoj ulici, a detaljne informacije možete pronaći na našoj web i Facebook stranici.“, rekla je Ivana Pernar, koja je ujedno i kontakt osoba za dolazak autobusa i osobnih vozila izvan grada Zagreba.

“Ovim putem želimo još jednom naglasiti da ovom inicijativom želimo napraviti ono što je i Ustavni sud RH naglasio kao važno – osigurati da sve žene i svi građani dobiju točne i znanstvene informacije o tome da život svakog čovjeka započinje začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Da djetetovo srce kuca već 18-ti dan nakon začeća, a da se nerođenom djetetu starom samo mjesec i pol dana mogu očitati moždani valovi.

Veliki naglasak stavljamo na to da se svakome da pristup na istinite informacije. To je ono što želimo ovom inicijativom postići – osigurati da svi imaju točnu informaciju da život čovjeka započinje začećem”, objasnila je Kristina Bakula.

Na pitanje novinara o mogućim incidentima tijekom Hoda za život Kristina Bakula je odgovorila: “Ne znamo tko bi napravio incident protiv života, obitelji i naše predivne domovine Hrvatske. Vjerujemo da su svi građani za Domovinu, obitelj i svakoga čovjeka”. Na pitanje novinara o tome da se Hod za život ove godine događa dan prije lokalnih izbora, na dan predizborne šutne, Hajdi Begović je poručila:”Hod za život nije stvar politike već pitanje ljudskoga života, njegove vrijednosti i zaštite. Mi pozivamo sve ljude dobre volje da nam se pridruže i da pokažu da im je stalo do života, do majki i do obitelji u Hrvatskoj”.

Konferencija za medije – Hod za život

Posted by Hod Za Život on Dienstag, 9. Mai 2017

Pročitaj više..