Vijesti

Naslovna » Najava subotnjeg Hoda za život u Osijeku: Svaki život je vrijedan i svaki život oplemenjuje

Najava subotnjeg Hoda za život u Osijeku: Svaki život je vrijedan i svaki život oplemenjuje

svi 10, 2023

Pred nama je još jedan vikend Hoda za život. U subotu 13. svibnja očekuje nas Hod za život u Osijek. Organizatori su na današnjoj konferenciji podsjetili “zašto hodaju” i koji su glavni ciljevi Hoda za život.

„Ove godine, kao i proteklih godina, kroz Hod za život podsjećamo i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život. Osobito onaj najnezaštićeniji – život djeteta u majčinoj utrobi. Djetetu je kroz prvih 9 mjeseci života na poseban način potrebna majčina ljubav i zaštita, a majka treba zaštitu i pomoć oca svoga djeteta i svih nas, cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako dijete željeno je od nekoga. Nadamo se da će Hod za život pronijeti sve ove važne poruke kroz cijelu Hrvatsku”, na današnjoj konferenciji za medije u Osijeku istaknula je Katarina Ravnjak, članica organizacijskog tima Hoda za život.

“Što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo?”

Koordinator Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Osijeku Luka Blagojević istaknuo je zajedničko zalaganje za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti.

„Pravo na život temeljno je ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava! Svi mi hodamo potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem. Mi koji živimo u demokraciji imamo obavezu boriti se za poštivanje prava na život svakog čovjeka. Dužnost nam je biti glas onih koji se ne čuju / koji glasa nemaju.

Jer što će nam sva prava, ako nije omogućeno temeljno ljudsko pravo, a to je pravo na život. Kako nerođenog djeteta, tako i rođenog, mladog, starog, pa sve do naših djedova i baka. Mi i ovim putem očekujemo od političara, ohrabrujemo sve one koji nas predstavljaju na lokalnoj i nacionalnoj razini, da štite temeljno ljudsko pravo – pravo na život. Jer svaki život je vrijedan! Svaki život oplemenjuje!“, izjavio je Blagojević.

Nadbiskup Hranić na Hodu za život: Želimo biti podrška onima koji trpe kako bi mogli prihvatiti dar života

“Pobačaj zaustavlja otkucaje srca”

Lidija Blagojević, glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku, najavila je geslo ovogodišnjeg Hoda za život, koje glasi: „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“

„Svaka osoba ima pravo na točnu informaciju, na informirani izbor. Da bismo bili slobodni, moramo imati točne informacije: znanost potvrđuje da život počinje začećem. Već 18. dan od začeća djetetu kuca srce – kada mnoge majke još ni ne znaju da su trudne, ispod majčinog srca kuca jedno malo srce djeteta. Od 8. tjedna svi organi djeteta su formirani, s 10 tjedana dijete ima otisak prsta, s 12 tjedana starosti dijete se smiješi. Tužna je činjenica da prilikom pobačaja dijete osjeća bol!

Osijek se priprema za Hod za život: Jumbo plakati krase grad

Ako još uvijek ima onih koji negiraju ili ne znaju da znanost potvrđuje da ljudski život započinje začećem, onda svakako razumski ne mogu negirati ili ne reagirati na zvuk otkucaja djetetovog srca kada bi ga imali priliku čuti!

Četvrti po redu Hod za život u Osijeku održat će se u subotu, 13. svibnja 2023. godine. Okupljanje započinje u 11 sati, na Trgu Svetog Trojstva! U ozračju radosti i veselja naša djeca, mladi, obitelji, djedovi i bake hodat će kako bi poslali jasnu poruku da nam je svaki život važan! Ovaj snažan pokret – Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pokazuje kako iz godine u godinu, osim rastućeg broja ljudi koji dolaze na Hod, raste i broj gradova u kojima se organizira, što nas iznimno raduje. To je ustvari i očekivano, jer to je ona Hrvatska prema kojoj mi želimo ići.

Želimo da nam Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti. Želimo da ove činjenice, ova stvarnost bude poznata svakoj ženi i svakom muškarcu u Hrvatskoj. Pobačaj zaustavlja otkucaje srca. Ne želimo da se u Hrvatskoj ijednom ljudskom biću nasilno zaustavljaju otkucaji srca!”, istaknula je Blagojević.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..