Vijesti

Naslovna » Najavljeni naredni Hodovi za život diljem Hrvatske: Vrijedni volonteri na trgovima, u parkovima…

Najavljeni naredni Hodovi za život diljem Hrvatske: Vrijedni volonteri na trgovima, u parkovima…

svi 28, 2024

Ususret Hodovima za život u Kninu i Zadru, koji se održavaju 1. linja te onima u Opuzenu (Ploče+Metković), Sinju i Varaždinu koji su na rasporedu 8. lipnja, održane su promotivne aktivnosti.

Hod za život u 15 gradova: Dođite u Zadar i Knin 1. lipnja

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 15 hrvatskih gradova. Deseci tisuća građana svojim će sudjelovanjem u Hodu za život, obitelj i Hrvatsku kroz peti, šesti i deveti mjesec ove godine slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem.

O aktivnostima su izvijestili iz organizacije Hoda za život na njihovim društvenim mrežama.

Kekin u debati prozvala Hod za život, Bartulica joj odgovorio

Osim organizatora promotivnim aktivnostima prodružili su se i mnogobrojni volonteri.

Zainteresirani građani mogli su kupiti službene majice i druge proizvode s oznaka Hoda za život te i na taj način pomoći ovoj inicijativi.

Za život se hoda od 2016.

Prvi Hod za život održan je 2016.g. u Zagrebu, te se od tada svake godine broj gradova i sudionika povećava. Uz grad Sinj, po prvi puta za život hodat će se i u gradu Opuzenu, koji se ovoj rijeci života u dolini Neretve pridružio uz Ploče i Metković.

Želimo da Hrvatska bude zemlja u kojoj se poštuje svaki ljudski život od začeća do prirodne smrti.

Ova miroljubiva inicijativa građana potrebna je u svakom gradu i svakoj sredini, jer traži uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakog od nas počinje začećem. Već 18. dan od trenutka začeća djetetu kuca srce.

Sva ljudska bića prolaze isti put razvoja. Svi mi, proveli smo prvih devet mjeseci u tijelu svoje majke. I povezani smo zajedničkom stvarnošću da nam u tih prvih devet mjeseci, još intenzivnije nego inače u životu, treba ljubav i zaštita naše majke, oca i cijelog društva. Nema nerođenog djeteta koje nikome nije važno! Svako je dijete željeno od nekoga.

Ove godine Hod za život održava se u čak 15 gradova. Sljedeći na rasporedu su Knin i Zadar 1. lipnja. Po prvi puta Hod će se održati u Sinju i Opuzenu.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..