Vijesti

Naslovna » Nevjerojatno: EP čestitao Dan žena snimkom s Hoda za život u Hrvatskoj, pa ga obrisao i ispričao se
Foto: Hod za život, Ružca Kljajić, snimka zaslona, Montaža: narod.hr

Nevjerojatno: EP čestitao Dan žena snimkom s Hoda za život u Hrvatskoj, pa ga obrisao i ispričao se

ožu 10, 2023

Foto: Hod za život, Ružca Kljajić, snimka zaslona, Montaža: narod.hr

Europski parlament uklonio je video koji je objavio povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, a koji je sadržavao snimke Hoda za život u Hrvatskoj.

U videu je na nekoliko sekundi prikazan video s Hoda za život na kojoj jedan od sudionika drži plakat sa sloganom: “Devet tjedana od začeća već siše palac”, prenosi Politico. Na dijelu snimke s pro-life skupa stajala je rečenica: “I ovaj Europski parlament snažno se bori za prava žena.”

>Ove godine Hod za život u čak 12 gradova; dr. Markić: Svako nerođeno dijete netko želi

Finska zastupnica zelenih u Europskom parlamentu Alviina Alametsä za Politico je kazala: “Zapravo sam šokirana. To je tako neugodna pogreška Europskog parlamenta. Protiv pobačaja definitivno nije politička linija ovog parlamenta.”

>Analiza transparenata i poruka Marša: Puno licemjerja, malo pameti…

“Nemamo namjere podržati bilo koji od ovih sadržaja i to je bila pogreška”, kazao je glasnogovornik Europskog parlamenta.

Noćni marš za prava žena ili ideološki rat?

Podsjetimo, Dan žena u srijedu u Zagrebu obilježio je “feministički” marš u kojem su sudionice isticale razne natpise. Većina transparenata odnosila se na pobačaj, podržavaju “transosobe”, a prozivaju Crkvu, molitelje i protive se braku.

I ove godine borba protiv diskriminacije žena isključila je žene koje su se posvetile obitelji. Transparenti: “Feministkinja ne maternica”, “Demografi, od*ebite od žena”, “Ništa bebač, samo bembač”, “Doli brak”, “Kontra braku, kontra sili” i slični pokazuju ideološku stranu marša koja gazi obitelj i brak.

>Predivno pismo pape Ivana Pavla II. ženama: Hvala ti zbog same činjenice što si žena!

“Prestanite nas tlačiti, stoko”, “Sindikat žena protiv kretena” transparenti su kojim se proziva muški dio populacije, dok s druge strane stoji transparent “Smrt transfobiji”.

Među transparentima našli su se i oni koji prozivaju molitelje na trgu – “Kleči pred pi*dom”, “Ti za mene nećeš moliti”, “Molite se u svoja 4 zida”.

Cijelu paradu za “prava žena” podržala je aktualna zagrebačka vlast na čelu s gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem.

Izvor: narod.hr/Politico

Pročitaj više..