Vijesti

Naslovna » Novi prolife film ‘Roe v. Wade’ donosi nepoznate detalje o legalizaciji pobačaja u SAD-u

Novi prolife film ‘Roe v. Wade’ donosi nepoznate detalje o legalizaciji pobačaja u SAD-u

velj 21, 2021

„Roe v. Wade“ američki je pro-life film u produkciji i režiji Nicka Loeba i Cathy Allyn. Film je temeljen na istinitom događaju o donošenju značajne odluke američkog Vrhovnog suda o legalizaciji pobačaja iz 1973. godine u procesu Roe protiv Wadea, a donosi nepoznate detalje iz navedenog procesa.

U filmu glume poznati i nagrađivani glumci: dobitnik Oscara Jon Voight u ulozi suca Vrhovnog suda Warrena Burgera; Robert Davi, u ulozi suca Williama Brennana i Stacey Dash u ulozi Dr. Mildred Jefferson, prve Afroamerikanke koja je završila medicinu u Harvardskoj medicinskoj školi i istaknutu pro-life aktivisticu.

Producent i redatelj filma Nick Loeb glumi liječnika i osnivača Nacionalne zajednice za pravo na pobačaj – NARAL (National Abortion Rights Action League) koji je svojim zalaganjem pridonio legalizaciji pobačaja u Americi, a kasnije je postao prolife aktivist i autor dokumentarnog filma Nijemi krik.

>(VIDEO) Chelsea Clinton: ‘Pobačaj je dobar za ekonomiju, zaradili smo milijarde dolara na njemu’

Film “Roe protiv Wade” suočavao se s cenzurom na društvenim mrežama od kad je započelo njegovo snimanje 2018. godine. Naime, Facebook je 2018. godine blokirao web stranicu GoFundMe na kojoj su producenti filma “Roe protiv Wade” prikupljali novčana sredstava za potrebe snimanja filma, a 2019. godine Facebook je odbio oglašavati film na svojoj platformi. Osim na Facebooku, i na You Tube kanalu filma producenti nisu mogli ostvarivati prihode u oglašavanju zbog “nevaljane aktivnosti” na njihovom AdSense računu za YouTube, donosi Breitbeit.

Film je do sada uspješno prikazivan i nagrađivan na filmskim festivalima te je premijera filma bila 26. veljače na konferenciji Konzervativne političke akcije na Floridi. 2. travnja 2021. godine film će se prikazivati u odabranim kinima u Americi za projekcije na posebnim događajima, kao i putem platformi za streaming video sadržaja (Amazon, iTunes, PPV (plaćanje po pregledu) usluga) i VOD (video na zahtjev) platforme.

Pročitaj više..

0