Vijesti

Naslovna » Održan Hod za život u Zagrebu i Imotskom

Održan Hod za život u Zagrebu i Imotskom

svi 29, 2021

Danas se u Zagrebu održava šesti po redu Hod za život, obitelj i Hrvatsku, pod geslom „Za zaštitu svakog ljudskog života, bez diskriminacije”. Osim u Zagrebu, Hod za život će se po prvi puta održati u Imotskom.

13:10 Nakon glazbenog programa i održanih govora, završio je i Hod za život u Zagrebu

12:15 Povorka uz pjesmu Moja domovina pristiže na Zrinjevac u Zagrebu gdje počinje prigodan program za završnicu šestog Hoda za život održanog u Hrvatskoj

12:05 Slijedeći Hod za život bit će u Sisku 12. lipnja, a u Splitu i Rijeci održat će se na jesen

12:01 Prvi Hod za život u Imotskom počeo je u 10:30 sati, a završio je točno u podne

11:55 U Ilici je povorku dočekalo nekoliko aktivista s transparentima “ideologija nije znanost”, “Mi smo praunuke vještica koje niste uspjeli spaliti”, “Protiv kretena” i “Ne dirajte mi maternicu”

11:45 – Okupljeni u Zagrebu pjevaju između ostaloga i pjesme Marka Perkovića Thompsona koji je podržao Hod za život. Okupljeni su krenuli predviđenom rutom, Frankopanskom ulicom do Trga bana Jelačića, pa onda Praškom ulicom do Zrinjevca gdje je završni program

11:00 – Ljudi se polako okupljaju kod HNK u Zagrebu

Hod za život može se pratiti na Laudato TV.

U Zagrebu okupljanje počinje u 11 sati na Trgu Republike Hrvatske (HNK), a manifestacija završava na Zrinjevcu uz prigodan program. Pobornici prava na život iz Dubrave i drugih dijelova Zagreba već su krenuli prema mjestu okupljanja.

ZET je objavio kako će u vremenu od 10.30 do 14 sati zbog manifestacije “Hod za život”, biti obustavljen tramvajski promet preko Trga bana Josipa Jelačića te će tramvajske linije 6, 11, 12 i 17 dodatno promijeniti trase prometovanja.

U Imotskom okupljanje počinje u 10:30 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana (stari kolodvor).

Hodom za život diljem Hrvatske, veliki broj građana pokazuje da traže uvažavanje znanstvenih činjenica koje izvan svake sumnje potvrđuju da život svakoga od nas počinje začećem. Pravo na život, temeljno je ljudsko pravo! Trudnice i majke male djece su danas najdiskriminiranije osobe na tržištu rada. Iako zakon o radu zabranjuje otpuštanje trudnica ili majki na rodiljnom dopustu – mnoge žene ostaju bez posla upravo zato što su se odlučile imati dijete, rekla je Ivana Penavić.

Prošlog je tjedna, po prvi puta održan je Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Slavonskom Brodu. Okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje, iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, za naše bake i djedove, za naše obitelji Hrvatsku.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..

0