Vijesti

Naslovna » Okrug u Arkansasu stao u obranu života od začeća, a trudnicama nudi pomoć

Okrug u Arkansasu stao u obranu života od začeća, a trudnicama nudi pomoć

srp 25, 2021

Sud za kvorum u okrugu Washington na sjeverozapadu savezne američke države Arkansas u četvrtak je izglasovao rezoluciju kojom se čitav okrug izjašnjava za politike koje promiču život (‘Pro-Life’). Suci su u omjeru 10 – 4 izglasovali rezoluciju kojom je okrug Washington postao prvi u Arkansasu koji službeno promiče život, prenosi Breitbart.

Sudac Patrik Deakins, koji je iznio proglas ovog rješenja, u sudnici se suočio i s aktivistima koji promiču zagovaraju pobačaj na zahtjev, odjevenima u odore iz serijala Sluškinjina priča. “Večeras negdje neka žena stoji pred teškom odlukom i nesigurnom budućnošću”, rekao je sudac.  “Neka bude sigurna da će, ovim rješenjem i pomoću našeg suda u cjelini, ona i njezino dijete biti voljeni i da pomoć postoji. Izaberite život”, dodao je.

> Američka država Arkansas zaštićuje život nerođene djece: Ukinut će se pobačaj nakon 18. tjedna trudnoće

Arkansas zabranio muškarcima koji se izjašnjavaju kao žene natjecanje u ženskim sportovima. Evo i zašto!

Iako se ovom rezolucijom ne zabranjuje pobačaj u Arkansasu, odluka je ipak važan pokazatelj da se taj okrug službeno opredijelio na zaštitu života. Time ovaj okrug šalje poruku sličnu onoj koju promovira inicijativa ‘Gradovi-utočišta za nerođene’. Ova udruga koja promiče život trenutno broji 30 gradova u Teksasu, dva u Nebraski i jedan u državi Ohio.

“Najveća je zabluda misliti da se ovom rezolucijom oduzimaju nečija prava”, kazao je sudac Deakins. “Ova odluka nema nikakav pravni autoritet i nije obvezujuća, nego se njome želi poslati jasna poruka. Želim istaknuti sve organizacije koje sjajno rade na pomaganju obiteljima i majkama u odabiru života”, rekao je.

“Želim da trudnice obitelji koje proživljavaju krizu ili neodlučnost budu u mogućnosti potražiti pomoć. Za to područje mi imamo sredstava”, dodao je sudac.

Proglasu rezolucije prethodili su neredi koje su predvodili aktivisti koji zagovaraju pobačaj, uz njihove standardne poruke ‘Moje tijelo – moj izbor’. Protivnici rezolucije, među kojima je i lokalna stranka Demokrata tvrde da odluka potiče podjele i sumnjaju na neustavnost rješenja. Međutim, sudac Deakins uvjeren je da će odluka washingtonskog okruga pokrenuti slične odluke i u drugim okruzima Arkansasa.

Pročitaj više..