Vijesti

Naslovna » Pogledajte kako je splitski Hod za život izgledao – iz zraka!

Pogledajte kako je splitski Hod za život izgledao – iz zraka!

svi 26, 2019

Organizacijski odbor Hoda za život Split poslao nam je video na kom se vidi kako je ovogodišnji Hod izgledao iz zraka.

Procjena medija je bila da se u Splitu okupilo oko 4.000 ljudi, a mi vam prepuštamo da sami procijenite temeljem snimke. Hod za život se ove godine u Splitu održava treći put, pod geslom “zaštitimo najugroženiju manjinu u Hrvatskoj – nerođenu djecu”.

Povorka se u 11 sati Zapadnom obalom uputila prema Zvončacu, pjevajući domoljubne i dalmatinske pjesme, predvođena bendom “Hoda za život” koji je svirao s kamiona-pozornice. Po dolasku na park Zvončac uslijedili su nastupi Petra Dragojevića i glumca Pere Eranovića te druženje sudionika uz hranu i piće.

Mi smo došli zbog naše kćerke jer je ona vrhunac ljubavi. Da nema nje, ne bi bilo ni radosti jer kada god dođemo kući ona je jedina koja nam vraća osmijeh na lice bez obzira na sve. Sve materijalno prolazi, ali samo naša djeca ostaju“, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Splićanin Marko Budimir, koji je na “Hod za život” došao sa suprugom i kćerkom.

“Biraj život! I tvoja mama ga je izabrala”, “Bez prava na život sva ostala prava su beznačajna”, “Ja nisam nakupina stanica” i “Ja nisam potencijalni čovjek nego čovjek s potencijalom” neki su od natpisa koji su se mogli vidjeti u mirnoj povorci.

(VIDEO) Popularni portal za putnike – blogere oduševljen ponašanjem sudionika i volontera Hoda za život u Splitu!

(VIDEO) Zagrebačke fontane oslikane logom Hoda za život

(FOTO) Hod za život u Zadru: ‘Napravili smo male korake za grad, ali velike za zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti’

(FOTO) Hod za život u Splitu: ‘Ovdje smo jer nas boli što se najmanjima među nama oduzima pravo na život’

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..