Vijesti

Naslovna » Pogledajte kako se Osijek i Imotski pripremaju za Hod za život

Pogledajte kako se Osijek i Imotski pripremaju za Hod za život

svi 3, 2023

Hod za život, obitelj i Hrvatsku ove se godine održava u čak 12 gradova, a prvi su na redu Slavonski Brod, Imotski, Osijek i Zadar. Cijeli produženi vikend na trgovima, u prakovima, pred crkavama najavljuje se Hod za život, a volonteri marljivo rade.

Prvi Hod za život ove će se godine održati u Slavonskom Brodu i Imotskom 6. svibnja. Okupljanje u Imtoskom je u Parku ispred crkve sv. Franje u 10 sati, a u Slavonskom Brodu u sportskađoj dvorani Vijuš u 11 sati. Potom slijede Osijek i Zadar 13. svibnja.

Volonteri su u ovim gradovima i ovog vikenda bili aktivni u promicanju kulture života i zaštiti života od začeća do prirodne smrti.

Tako su na štandovima u nizu osječkih župa prodavali majice i dijelili promo materijal.

U Imotskom je štand dostupan tijekom produženog vikenda na glavnom trgu.

Građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo – pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u 12 hrvatskih gradova. Od Varaždina na sjeveru, do Metkovića na jugu Hrvatske.

Tisuće i tisuće građana svojim će sudjelovanjem slaviti život, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom i svakim djetetom, njegovom majkom i ocem. Ove se godine Hod za život po prvi put održava u Kninu i Metkoviću.

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..