Vijesti

Naslovna » Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru

Pogledajte najbolje trenutke s Hoda za život u Pločama i Zadru

svi 30, 2022

Hrvatska već sedmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima. Geslo ovogodišnjeg Hoda je: Život je zakon, a održava se u čak 11. gradova.

Hod za život se održao se 28. svibnja u Pločama i Zadru, a proteklih tjedana u Zagrebu, Imotskom, Slavonskom Brodu, Splitu, Varaždinu, Vinkovcima. U lipnju će se još održati u Osijeku (11.6), Sisku (11.6.) i Rijeci (25.6.)

Hod za život uključuje sve ljude koji se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu svakog ljudskog života od začeća do prirodne smrti. U Hrvatskoj su 4 medicinska fakulteta na pitanje Ustavnog suda kad započinje ljudski život odgovorila – začećem. Isto tako, iskustvo i znanstvena istraživanja potvrđuju da je za brigu o nerođenom i rođenom djetetu ključna ljubav.

Kako su poručili organizatori:

“Danas se za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji po prvi puta hodalo u prekrasnom gradu u dolini Neretve, u Pločama. Hoda se i u našem predivnom gradu Zadru. Pravo na život je temeljno ljudsko pravo iz kojega proizlaze sva druga ljudska prava! Potaknuti ljubavlju prema nerođenom djetetu i njegovoj majci, okupljeni oko znanstvene činjenice da čovjekov život započinje začećem, okupljeni sudionici hodali su gradom uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, našim bakama i djedovima, za naše obitelji i domovinu Hrvatsku.”

U nastavku donosimo neke videe, govore i fotografije s Hoda za život održanih u Pločama i Zadru.

U Pločama, gdje je Hod za život održan prvi puta, potresno svjedočanstvo je održala Maja Vučković. Njezini otac i majka su tijekom trudnoće bili suočeni s teškim dijagnozama svoje kćeri Maje. Unatoč neizvjesnosti te bolnim i teškim prognozama koje su dobivali za svoje nerođeno dijete, njena je majka u svom srcu osjećala da to nije kraj. Rekla je liječniku da joj pomogne da iznese trudnoću do kraja, ali da ne dopušta bilo kakav zahvat koji bi značio prekid života. Majčina odlučnost se pokazala ključnom u ovom trenutku i njezina želja za ljubavlju prema svom djetetu urodila je plodom.

Maja je rođena kao potpuno zdrava beba a danas je i sama majka 4 djece, zahvalna na daru majčinstva koje obogaćuje njezin život i uči je odgovornošću, strpljenju i predanju.

U Pločama je i snimljen spot s najboljim trenucima s Hoda za život:

U Zadru, govor je održala Teuta Nikpalj, članica organizacijskog odbora Hoda za život u tom gradu:

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..