Vijesti

Naslovna » Pravo na život:”Bill & Melinda Gates financiraju propagandu za pobačaj u europskim medijima”

Pravo na život:”Bill & Melinda Gates financiraju propagandu za pobačaj u europskim medijima”

pro 22, 2021

Zaklada Bill & Melinda Gates plaća novinare da vode propagandu za pobačaj u europskim medijima.

Zaklada Bill & Melinda Gates objavila je da će financirati Innovation in Development Reporting Reporting Grant, program financiranja medija kojim upravlja Europski novinarski centar.

Jedan od projekata koji se financira iz bespovratnih sredstava je i “Pristup pobačaju u zonama krize i sukoba”, s Jill Filipovic i Nichole Sobecki. Prema web stranici Journalism Grants, projekt je fokusiran na Bangladeš, Kolumbiju, Nigeriju. Projekt će se realizirati u suradnji s glavnim europskim medijima, uključujući časopise New Statesman i Paris Match. U proračunu je za to izdvojeno 20.000 eura.

Glasnogovornica Prava na život u Velikoj Britaniji, Catherine Robinson, kritizirala je Zakladu Gates. „Iako je sloboda izražavanja i zapravo slobode medija nešto što se uvijek treba slaviti, žalosno je što je Zaklada Bill & Melinda Gates odlučila usmjeriti toliko kapitala u plaćanje ljudi da napišu ono što je u biti ‘propaganda za pobačaj” – rekla je.

“Slobodu medija koriste da bi gurali neokolonijalnu ideju da je pobačaj rješenje za siromaštvo i političku nestabilnost. Njihov bi novac bolje potrošio na promicanje istinske ravnopravnosti spolova kroz potporu trudnicama”. – zaključila je.

Izvor: frendica.hr/Righttolife.news

Pročitaj više..