Vijesti

Naslovna » Pročitajte snažne poruke Stipe i Ane Čelan s Hoda za život u Imotskom

Pročitajte snažne poruke Stipe i Ane Čelan s Hoda za život u Imotskom

svi 11, 2023

Prvi Hodovi za život u ovoj godini održani su u subotu 6. svibnja u Slavonskom Brodu i Imotskom. U Imotskom su govorili i Stipe i Ana Čelan. Stipe je inače glavni koordinator Hoda za život Imotski.

Govore pogledajte ovdje:

U nastavku donosimo dio govora:

“Dragi prijatelji, svi smo mi pomalo slični. Čitali smo, načuli smo, slušali smo ali zastanemo li i razmislimo? Jesmo li doista čuli i osvijestili činjenice – znanstvene činjenice:
– 18. dan od začeća počinje kucati srce novog malenog bića
– od 8. tjedna od začeća formirani su svi organi tog malenog bića
– sa 10 tjedana to naše maleno biće već ima jedinstveni otisak prsta
– sa 12 tjedana starosti dijete se smiješi
– tužna je i znanstveno dokazana činjenica da kod pobačaja dijete osjeća bol

Genetika napreduje. IT sektor napreduje. Medicina napreduje.
Znanost napreduje. Kako to da bez iznimke i bez zadrške pozdravljamo i prihvaćamo gotovo sve velike ljudske dosege i uvijek brzinom svijetlosti prigrlimo sve novotarije kao nepobitne činjenice a kada se radi o pitanju života, zanemarujemo.

Dragi ljudi, znanost je potvrdila da ljudsko srce počinje kucati 18. dana od začeća. Roditelji često još ni ne znaju da su stvorili novi život a on već daje znak svoga postojanja i to tako velik i snažan.

Znamo da je život temeljno ljudsko pravo. Stavili smo ga u sve povelje, zakone, ustave, uredbe i spremni smo ga braniti na razne načine i pri tome čak oduzeti život drugome ali životom ne smatramo to maleno tjelešce koje već u 8. tjednu od začeća ima formirane sve organe.

Čujemo li mi naše misli i odluke. Razmišljamo li o njima.
Preispitujemo li ih? Koje je temeljno pravo zastupljeno kada nakon spoznaje da od 18. dana, malenom biću kuca srce, u 8. tjednu ima sve organe a u 10. tjednu ima jedinstveni otisak prsta a ja odlučim kako ono nije živo i kako mu je bolje da se i ne rodi iz bilo kojeg razloga?”, poručio je Stipe.

Ana je ispričala kako ona i Stipe imaju devetero djece, četvero na nebu. Zahvalila je svojoj majci jer se ona odlučila za život, iako su joj savjetovali pobačaj. Zahvalila se i ocu koji je podržao u toj odluci.

Izvor: Narod.hr

 

Pročitaj više..