Vijesti

Naslovna » Richter: ‘Tomaševićevi su me tražili da ne sudjelujem na Hodu za život’

Richter: ‘Tomaševićevi su me tražili da ne sudjelujem na Hodu za život’

lis 10, 2021

Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta“, ističe prim. dr. sc. Darko Richter, dr. med., razotkrivajući detalje koji su doveli do njegove ostavke na mjestu ravnatelja DB Srebrnjak.

Richter o Možemo: Da se odreknem vjere, načela dok sam ravnatelj? To su komunističke metode

> Prim. dr. sc. Richter povlači se s mjesta ravnatelja DB Srebrnjak

Podsjetimo, prim. dr. sc. Richter početkom tjedna bio je izabran za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, ali povukao je svoju kandidaturu. Ostavku je podnijelo i Upravno vijeće bolnice. Ranije je poručio da nije želio praviti probleme niti biti teret članovima Upravnog vijeća, a u petak je iznio u 17 točaka, među ostalim, okolnosti koje su dovele do njegove ostavke. U nedjelju je objavio što su Tomaševićevi tražili od njega dok su odlučivali o njemu kao ravnatelju.

Komentar prim. Richtera prenosimo u cijelosti:

ŠTO SU OD MENE TRAŽILI DOK SU ME VAGALI ZA MJESTO RAVNATELJA SREBRNJAKA:

Da se ne istupam sam javno, nego da nastupe koordiniram s glasnogovornikom iz Gradske uprave, nekim Jagićem.

Da ne sudjelujem na Hodu za život. To mi je ponovljeno nekoliko puta.

Ponavljali su kao se dijametralno svjetnazorski razlikujemo, kao da se samo ja moram prilagoditi njihovim potrebama. NAJVAŽNIJI IM JE BIO IDEOLOŠKI OKVIR.

Sve im se na tome ruši.

Netko ih je krivo podučavao (mislim, Lenjin: ‘cijela politika je kadrovska politika, i ništa više’; tako je nekako govorio).

Cijeli Srebrnjak je rupa bez dna, a kada dođe politički komesar, ili neki katolik za kojeg će nam javiti s portala index-hr da je to pravi katolik kakvo treba tražiti, ta rupa će ih doći glave – financijski.

Prokušani kadrovi na Srebrnjaku će se pokušati ponovno ponuditi da saniraju rupu koju su oni otvorili. Ma bit će to zanimljivo, zaključuje prim. dr. sc. Richter.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..