Vijesti

Naslovna » Roditelji koji su pretrpjeli 19 spontanih pobačaja dočekali su “čudesnu” bebu tešku više od 6 kg

Roditelji koji su pretrpjeli 19 spontanih pobačaja dočekali su “čudesnu” bebu tešku više od 6 kg

stu 16, 2021

Majka iz Arizone radosno i zahvalno je proslavila rođenje zdravog dječaka, teškog 6.3 kilograma. Prethodno su ona i njen muž pretrpjeli više spontanih pobačaja ali nisu izgubili nadu da će imati još djece, dnosi Live Action.

Od 19 spontanih pobačaja dvoje djece bili su blizanci

Cary Patonai ispričala je KNXV, lokalnoj podružnici TV kuće ABC, da je novorođeni Finnley čudo od djeteta. Ona i njen muž Tim već imaju dva sina, ali pretrpjeli su dva spontana pobačaja nakon rođenja njihovog dvogodišnjeg sina – i 17 spontanih pobačaja prije njegovog rođenja. Njihova prinova Finnley je dugoočekivani blagoslov cijeloj obitelji.

“Dva od tih spontanih pobačaja bili su blizanci što je bilo teško za podnijeti”, objasnila je Cary. Još uvijek postoje predrasude oko spontanih pobačaja i od roditelja se očekuje da nastave živjeti i pokušaju ponovno začeti, ali bol i trauma gubitka – posebno višestrukih spontanih pobačaja – porazno je za parove.

Ali unatoč boli i tuzi, Cary i Tim nisu odustali od namjere da prošire obitelj. Finnley je čudo koje su čekali.

Bolničko osoblje bilo u šoku

A kakvo veliko čudo on jest! Cary je pojasnila da je bolničko osoblje bilo šokirano njegovom veličinom kad je rođen. “Komentirali su da ne mogu vjerovati da je tako velik, nisu mogli dočekati da ga izvažu..” Finnley je otprilike dvostruko težio od prosječnog novorođenčeta te je ujedno dugačak gotovo 61 cm.

“Vaga je pokazala 6395 g, nikad nisam vidjela tako veliki broj, liječnik i jedna od najsimpatičijih sestara tamo snimali su selfieje s nama, tražili su dopuštenje, naravno, ali bili su tako entuzijastični,” rekla je Cary.

Zdravo dijete koje napreduje

Stariji sinovi bili su manji pri rođenju – 5035 g i 3719 g – pa roditelji nisu bili pripremljeni za Finnleyevu veličinu. Odijelce u kojem su ga namjeravali donijeti doma bilo je veličine 0 do 3 mjeseca – puno premaleno. Umjesto toga, otišao je doma u kombinezonu za bebe stare 6 do 9 mjeseci.

Finnley je sad kod kuće, s obitelji, i napreduje. “Finnleyu sve paše. Dobra je beba,” kazala je Cary.

Pročitaj više..