Vijesti

Naslovna » Trenutak krađe: Pogledajte kako vandal trga zastavu Hoda za život u Sisku

Trenutak krađe: Pogledajte kako vandal trga zastavu Hoda za život u Sisku

lip 18, 2024

Nepoznata osoba ukrala je u subotu rano ujutro, neposredno prije Hoda za život u Sisku, zastavu Hoda sa zgrade Velikog Kaptola, sjedišta Sisačke biskupije. Pretpostavlja se da se radi o prosvjednicima koji su toga dana bili na Hodu, s obzirom na transparente koji su osvanuli u blizini mjesta krađe. U nastavku donosimo video trenutka krađe zastave.

Podsjetimo, vandalizam u Sisku dogodio se na dan održavanja Hoda za život 15. lipnja, rano ujutro – oko 5:30. Nepoznata osoba skinula je zastavu Hoda za život koja je visila na zgradi Velikog Kaptola, sjedišta Sisačke biskupije. Pretpostavlja se da se radi o nekom od prosvjednika koji su se kasnije pojavili na Hodu.

Vandalizam u Sisku: Sa zgrade biskupije ukrali zastavu Hoda za život

Na mjestu okupljanja Hoda za život bio je izvješen i transparent usmjeren prema organizatorima i sudionicima Hoda za život: ”Pravo na pobačaj iznad vaše parade”. Naime ovaj transparent je osvanuo na privatnom objektu čiji je vlasnik dobio spor protiv gradonačelnice Siska, Kristine Ikić Baniček, koja je, kao i svake godine, predvodila šačicu prosvjednika.

Tko je Kristina Ikić-Baniček, SDP-ova gradonačelnica Siska?

Dvadesetak prosvjednika koji podržavaju ubojstvo nerođenih zviždali su, bubnjali i agresivno uzvikivali protestne poruke kako bi omeli sudionike Hoda za život. S druge strane, mnoštvo građana Siska po peti put hodalo je za život, obitelj i Hrvatsku tražeći zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji. Poručili su, za razliku od prosvjednika i gradonačelnice Ikić Baniček, da je pravo na život temeljno ljudsko pravo iz kojeg proizlaze sva druga prava.

Održan Hod za život u Sisku: Čovjek je najveće blago. Zaštitimo ga!

Izvor: Narod.hr

Pročitaj više..