Vijesti

Naslovna » U Osijeku za zaštitu prava na život hodalo više od 5.000 ljudi

U Osijeku za zaštitu prava na život hodalo više od 5.000 ljudi

svi 19, 2019

Prema procjenama organizatora na prvom Hodu za život u Osijeku u subotu je sudjelovalo više od 5.000 ljudi koji se zalažu za zakonsku i svaku drugu zaštitu prava na život od začeća do prirodne smrti.

“Želimo da svaka naša žena, svaka Slavonka, Baranjka, Srijemka osjeti našu ljubav i potporu. Da svaka trudnica osjeti da mi znamo da je ono što ona nosi u svom tijelu – najvrijednije što naš narod i društvo ima – čovjek! Želimo da se našim novcem, iz proračuna, financira potpora mladim obiteljima koje žele imati djecu”, istaknula je u svom govoru koordinatorica Hoda za život u Osijeku Lidija Blagojević.

Hod za život u Osijeku nastavio se i nakon službenog završetka skupa na Trgu Ante Starčevića uz glazbeni program.

>(FOTO) Aktivisti u Rijeci i Osijeku pokušali spriječiti Hod za Život: Policija privela 11 ljudi

Podršku Slavoncima u prvom Hodu za život u Osijeku došla je dati dr. Željka Markić, jedna od organizatorica Hoda za život u Zagrebu, europarlamentarna zastupnica Marijana Petir, vijećnik NHR-a u skupštini grada Zagreba Krešimir Kartelo, kao i nadbiskup đakovačko-osiječki Đuro Hranić te mons. Ivan Ćurić. Uz njih viđeni su i gradonačelnici te župani.

Na Hod za život također su pozivali hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Vida, prvi strijelac HNL-a, napadač NK Osijeka Mirko Marić, novinar i kolumnist Ivica Šola, kandidat na nezavisnoj listi Marijane Petir i koordinaror GI Narod odlučuje Tvrtko Krpina, član klape Intrade Tomislav Bralić, pjevač Opće opasnosti Pero Galić, bivši nogometaš Hajduka Toma Bašić i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..