Uvjeti poslovanja i politika privatnosti

Proizvodi Hoda za život su u vlasništvu tvrtke Društveno poduzetništvo j.d.o.o. iz Zagreba.

Prodavatelj je Društveno poduzetništvo j.d.o.o., Donje Svetice 46c, 10000 Zagreb, a kupac je osoba koja naručuje proizvode ponuđene na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr te izvršava plaćanje na žiro-račun prodavatelja (tvrtka Društveno poduzetništvo j.d.o.o.). Kupac će plaćanje izvršiti prema podacima koje će dobiti prilikom narudžbe na stranici internetske trgovine. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, već to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici.

Smatra se da ste upoznati i suglasni s ovim Uvjetima, u suprotnom Društveno poduzetništvo j.d.o.o. se oslobađa svake odgovornosti.

Jezik

Jezik komunikacije na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr je hrvatski književni jezik.

Zemlje u koje vršimo dostavu

Društveno poduzetništvo j.d.o.o. svoje proizvode prodaje jedino na području Republike Hrvatske.

Narudžba putem internetske trgovine

Kupac naručuje proizvod/e tako da popuni narudžbu u za to predviđenim obrascima na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr – označavanjem određenog proizvoda te spremanjem istog u košaricu. Proizvod se smatra naručenim u trenutku kada kupac izvrši uplatu za proizvod/e na žiro-račun prodavatelja prema podacima koje je prilikom narudžbe dobio na mrežnoj stranici internetske trgovine. Time završava proces narudžbe nakon kojeg će prodavatelj provjeriti je li narudžba plaćena (evidentirana na žiro računu prodavatelja) te, ako jest, poslati naručeni proizvod/e kupcu. Zajedno s naručenim i plaćenim proizvodom/ima prodavatelj će kupcu dostaviti i račun-otpremnicu za kupljeni proizvod.

Cijene proizvoda NE uključuju PDV (PDV se ne obračunava temeljem članka 90. Zakona o PDV-u) te su izražene u hrvatskoj nacionalnoj valuti – hrvatskoj kuni (HRK).

Troškovi dostave su uračunati u cijenu proizvoda.

Plaćanje

Naručeni proizvodi se mogu platiti SAMO bezgotovinskom uplatom na žiro-račun prodavatelja, prema podacima koje će kupac dobiti putem internetske trgovine na stranici www.hodzazivot.hr

Isporuka

Dostavu na području Hrvatske vrši Hrvatska pošta d.d.

Proizvodi se pakiraju tako da prilikom transporta postoji minimalna mogućnost oštećenja. Prilikom preuzimanja proizvoda kupac je dužan provjeriti stanje pošiljke te u slučaju oštećenja odmah reklamirati proizvod prodavatelju na mail: webshop@hodzazivot.hr  

Prodavatelj se odriče svake odgovornosti u vezi oštećenja koja mogu nastati tijekom dostave.

Rok isporuke

Rok isporuke je određen prema rokovima uručenja paketa Hrvatske pošte.

U slučaju nepredviđene situacije po prodavatelja, rok dostave može se produljiti, o čemu će kupac biti pravovremeno obaviješten (mailom ili telefonski).

Trošak dostave

Trošak dostave ovisi o težini paketa te će biti iskazan prilikom narudžbe proizvoda na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr. Kupci podmiruju trošak dostave za sve narudžbe.

Reklamacije i povrat kupljenih proizvoda

Prodavatelj se obvezuje isporučiti proizvod koji je ispravan te odgovara opisu proizvoda koji se nalazi na mrežnoj stranici www.hodzazivot.hr. Slika koja ilustrira proizvod na mrežnoj stranici ne mora odgovarati stvarnom izgledu proizvoda (npr. nijanse boje…).

Prema Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14, 110/15, 14/19) u slučaju da je kupac iz bilo kojeg razloga nezadovoljan isporučenim proizvodom, isti može zamijeniti ili vratiti unutar 14 dana od primitka proizvoda, a trošak proizvoda će mu biti u potpunosti refundiran. Takav proizvod je potrebno poslati na adresu tvrtke Društveno poduzetništvo j.d.o.o., Donje Svetice 46c, 10000 Zagreb, s naznakom – Povrat proizvoda.

Uz proizvod koji udovoljava povratu, obavezno mora biti priložena kopija računa, te pisana izjava o razlogu povrata s brojem bankovnog računa (IBAN) na koji da prodavatelj izvrši povrat sredstava. U suprotnom povrat nećemo biti u mogućnosti obraditi.

Pravo na povrat proizvoda čije će troškove povrata snositi prodavatelj, kupac može koristiti u sljedećim slučajevima:
● kupcu je isporučen proizvod koji nije naručen,
● isporučeni proizvod ne odgovara opisu proizvoda na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr
● isporučeni proizvod ima vidljive greške ili oštećenja.

U svim drugim slučajevima izravne troškove povrata proizvoda snosi kupac.

Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti proizvoda koje je rezultat rukovanja proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti proizvoda.

Podnošenje prigovora

Prigovore i žalbe u pisanom obliku možete poslati na e-mail adresu drustvenopoduzetnistvo@uimeobitelji.net, a odgovor ćete zaprimiti najkasnije u roku 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

Zaštita i korištenje osobnih podataka

Društveno poduzetništvo j.d.o.o. se obvezuje da će štititi privatnost svih svojih kupaca u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podatka, Zakonom o elektroničkoj trgovini i drugim zakonima Republike Hrvatske.

Društveno poduzetništvo j.d.o.o. prikuplja, obrađuje i u tajnosti čuva osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima te će ih upotrebljavati samo u svrhu procesuiranja narudžbe kupaca.

Društveno poduzetništvo j.d.o.o. prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima i obavještava kupce o načinu njihova korištenja.

Svi se podaci o kupcima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Društveno poduzetništvo j.d.o.o. odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Web mjesto www.hodzazivot.hr sadrži određene poveznice na druga web mjesta koje nisu povezane s Društveno poduzetništvo j.d.o.o. te ono ne preuzima nikakvu odgovornost za zaštitu osobnih i drugih podataka na tim web mjestima.

Izjava o kolačićima (Cookie policy)

Kako bi posjećivanje internetske trgovine stranice hodzazivot.hr bilo što ugodnije, web mjesto www.hodzazivot.hr mora na Vaše računalo spremiti malenu količinu informacija, tzv. kolačića (eng. cookies). Kolačići, između ostalog, služe da bi web mjesto radilo optimalno te kako bi se mogla vršiti daljnja unapređenja web mjesta u svrhu poboljšavanja Vašega iskustva pregledavanja. Korištenjem internetske trgovine www.hodzazivot.hr pristajete na uporabu kolačića. Blokiranje kolačića je moguće, nakon čega ćete i dalje moći pregledavati internetsku trgovinu, no neke njezine mogućnosti neće Vam biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo, tablet ili mobitel, koja može biti dostavljena neposredno od strane mrežne stranice koju posjetite (kolačići od prve strane) ili u suradnji i za potrebe mrežne stranice koju posjetite od treće strane (kolačići treće strane). Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu mrežnu stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ako Vi to omogućite – mrežne stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu.

Promjene Uvjeta poslovanja i politike privatnosti

Društveno poduzetništvo j.d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti ove Uvjete poslovanja i politiku privatnosti, kao i informacije navedene na internetskoj trgovini stranice www.hodzazivot.hr

Informacije o tvrtki:
Društveno poduzetništvo j.d.o.o.
Donje Svetice 46c
10000 Zagreb
OIB: 15669852095
IBAN: HR7424840081135150635
SWIFT: RZBHHR2XXXX

U Zagrebu, 2.9.2020.

0