Vijesti

Naslovna » Uznemirujuće snimke: U kutiji otkriveno 115 mrtvih beba, od kojih je pet usmrćeno u visokom stupnju trudnoće

Uznemirujuće snimke: U kutiji otkriveno 115 mrtvih beba, od kojih je pet usmrćeno u visokom stupnju trudnoće

svi 24, 2022

Dok su u Hrvatskoj prosvjedovali tražeći da se podrži feticid djeteta, strašan slučaj iz SAD-a, o kojem se u toj zemlji priča od ožujka ove godine, jasno pokazuje svu strahotu tog zahvata.

> Ćorušić u Nu2: ‘Gospođa Čavajda je željela mrtvo dijete, a mi smo nudili izazivanje poroda i ‘comfort care’ za dijete’

U nastavku su uznemirujuće snimke iz Sjedinjenih Država koje pokazuju kako izgledaju mrtva nerođena djeca na kojima je napravljen feticid, odnosno usmrćivanje u poodmaklom stupnju trudnoće. Naime, tamo je u kombiju koji je prevozio medicinski otpad, u jednoj kutiji pronađeno 115 nerođenih beba, od toga pet koje su mogle preživjeti izvan maternice. Tijela su prevožena na spaljivanje ili da se koriste za istraživanja.

> SDP-ov zakon kojim bi usmrćivanje djece plaćali novcem svih građana nije prošao, 78 zastupnika glasalo protiv

> U nekoliko hrvatskih gradova prosvjed potpore Čavajdi za usmrćivanje bebe Grge

Kako je došlo do ovog otkrića?

Aktivistice od kojih su neke molile ispred jedne bolnice primijetile su kombi s medicinskim otpadom. Razgovarale su s vozačem, te ga pitale zna li što prevozi. Zaključile su da su zasigurno u nekim kutijama i tijela usmrćenih beba. Upitale su vozača da li bi im htio dati kutiju. On je pitao što namjeravaju s njome učiniti. Rekle su da će tijela dostojno pokopati. Tad im je vozač ustupio kutiju. Žene su potom otišle u stan jedne od njih i tu su otkrile koliko je zapravo usmrćene djece u kutiji. Dio ih je dostojno pokopan. Zbog rana na bebama posumnjale su i u neka druga kaznena djela, te su kontaktirale policiju. Međutim, u stan jedne od aktivistica upao je FBI, te je uhitio.

Na press konferenciji u Washingtonu održana je tiskovna konferencija pro-life grupe koja je sudjelovala u izvlačenju tijela petero abortirane djece. Kao što je Live Action News ranije izvijestio, pro-life aktivisti iz Progressive Anti-Abortion Uprising (PAAU) bili su uključeni u otkrivanje dječjih tijela. Grupa je rekla da su kutiju u kojoj su bili ostaci beba dobili od vozača Curtis Bay Energya koji je poslan u ustanovu za pobačaje da pokupi medicinski otpad.

Što je rekla aktivistkinja?

“Ja sam ateistkinja, ljevičarka i osnivačica sam i izvršna direktorica PAAU-a”, izjavila je aktivistica Terrisa Bukovinac na početku press konferencije.

“U petak, 25. ožujka, na Dan nerođenog djeteta, Lauren Handy i ja otišle smo u Washington Surgicenter kako bismo se angažirale u zagovaranju protiv pobačaja. Po dolasku, vidjele smo kamion označen ‘Curtis Bay Medical Waste Services’ parkiran vani.”

Bukovinac je objasnila da su ona i Handy prišle vozaču jer su vidjele dvije velike kutije označene simbolima biološke opasnosti za utovar. Pitale su vozača zna li što je u kutijama. Vozač je rekao da ne zna, pa su ga obavijestile da su vjerojatno puni tijela pobačenih beba i pitale ga mogu li uzeti jednu od njih.

Strašno otkriće

“Nakon što je potvrdio da su kutije iz Washingtona [Surgi-Center], pitala sam ga: ‘Hoćeš li upasti u nevolje ako uzmemo jednu od ovih kutija?’”, nastavila je Bukovinac. Upitao nas je: ‘Što biste učinili s njima?’ Lauren je rekla da ćemo ih pravilno ukopati i sahraniti.” Nakon trenutka, vozač im je rekao da je u redu, pa su kutiju odnijele u stan L. Handy.

Uz nazočnost katoličkog đakona, Handy je otvorila kutiju u kojoj je bila crvena plastična vrećica. Unutra su bili posmrtni ostaci 110 djece, uglavnom u prvom tromjesečju. Ispod toga je bila plastična vrećica u kojoj se nalazilo petero djece koja su naizgled bila podvrgnuta kasnim pobačajima, a za koje su stručnjaci rekli da su vjerojatno bile bebe koje su mogle preživjeti izvan maternice.

 

”Mislim da mogu govoriti u ime Lauren i mene, da je ovo bilo najrazornije iskustvo u našim životima”, rekla je Bukovinac. “Ni godine zagovaranja protiv pobačaja nas nisu mogle pripremiti za taj trenutak. I to je trenutak koji će za nas živjeti cijelo vrijeme.”

Također su otkrili još četiri bebe, uključujući netaknutu djevojčicu kojoj su dali ime Harriet; imala je jedno oko otvoreno i rez na stražnjem dijelu vrata. Dvije druge bebe, obje raskomadane, dobile su imena Angel i Holly. Posljednja beba, cijela i još u amnionskoj vrećici, dobila je ime Phoenix. Dok neki liječnici koriste feticid kako bi izazvali zastoj srca i spriječili da se beba živa rodi, Cesare Santangelo, vlasnik i aborcionist u Washington Surgi-Centru, priznao je tajnom istražitelju Live Actiona 2013. da ne koristi feticid.

Kaznena djela?

Bukovinac tvrdi: “Nesporna je vjerojatnost da su neke od ovih beba rođene žive. Osim toga, ozljede koje je zadobila Harriet jasno impliciraju da je bila žrtva djelomičnog pobačaja.”

Ovu ocjenu podupiru stručnjaci s kojima je razgovarao Live Action News.

Dostojni pokop

Handy i Bukovinac dogovorile su misu zadušnicu za svih 115 beba; 110 manje djece (vjerojatno pobačenih u prvom tromjesečju) potom je s poštovanjem pokopano na nepoznatom mjestu.  U međuvremenu, aktivisti su sljedeća tri dana pokušavali pronaći neovisnog patologa kako bi potvrdili svoje sumnje u vezi s pet kasnijih žrtava pobačaja, te su koordinirali s policijom da se tijela pokupe kako bi se istražila njihova smrt. Umjesto toga, Handy je 30. ožujka uhitio FBI; policija je stigla tek nekoliko sati kasnije. Ona i devet drugih pro-life aktivista optuženi su po saveznim optužbama za navodno kršenje Zakona o slobodi pristupa ulazima u klinike (FACE) 2020. godine.

Zahtijevaju istragu

“Danas sam solidarna s Lauren i još osmoricom optuženika, koji su suočeni s strogim zatvorskim kaznama, jer su jednostavno željeli zaštititi žrtve nasilnog ugnjetavanja u klinici Santangelo”, zaključila je Bukovinac.

“I dok se ovi heroji nepravedno procesuiraju, Santangelo nastavlja ubijati bebe i iskorištavati njihove roditelje za profit, kao što je to činio desetljećima. Ovo se mora završiti. Zahtijevamo da policija DC-a provede potpunu istragu o smrti ovih beba, uključujući temeljite autopsije. Zahtijevamo da Ministarstvo pravosuđa SAD-a procesuira Santangelo zbog kršenja Zakona o zaštiti živorođene djece i Zakona o djelomičnom pobačaju pri rođenju. I sada to zahtijevamo. I u nastojanju da održimo obećanje zviždaču iz zaljeva Curtis, zahtijevamo ispravan pokop za preostale petero djece, nakon obdukcije.

Pro-life Amerikanci neće šutjeti pred takvim agresivnim i barbarskim nasiljem, a mi ćemo marljivo raditi dok američka industrija za pobačaje ne bude potpuno razoružana i demontirana.”

Tijekom press konferencije, Lauren Handy je dala emotivno svjedočanstvo. “Obećala sam sprovod i ukop”, rekla je. “Moja je želja od početka, od 25. ožujka, osigurati da se dostojanstvo ove djece poštuje.” Objasnila je da su petero starijih beba, po imenu Phoenix, Harriet, Christopher X, Angel i Holly, bile žrtve nasilnih federalnih zločina, što su zaključili iz njihovih rana. Dogovorili su da vještak pokupi tijela. Zbog sumnje u zločine, odlučile su s javnosti podijeliti fotografije:

“Smatramo da je pravo ovih žrtava da se ispriča njihova potpuna priča. To znači pokazati stvarnost onoga što im je pobačaj učinio.”

Što je Curtis Energy namjeravao učiniti s tijelima?

Pro-life aktivistica Missy Smith rekla je da Curtis Bay Energy navodno spaljuje tijela pobačenih beba kako bi stvorila toplinsku energiju za Baltimore.

“To znači, tragično, da oni primaju, prenose i spaljuju leševe pobačenih beba kako bi napravili struju za kućanstva i tvrtke u području Baltimorea”, rekla je. “Ako živite u području Baltimora, morate znati da su pobačene bebe spaljivane kako biste imali svjetlo i toplu kuću.  Pozivamo Curtis Bay Energy da prekine ovu barbarsku praksu i javno potvrđujemo da su to učinili.”

Curtis Bay Energy poriče bilo kakvu umiješanost u transport fetalnih ostataka ili njihovo korištenje za proizvodnju struje.

“25. ožujka, zaposlenik Curtis Baya preuzeo je tri paketa iz Washington Surgery Center (Washington Surgi Clinic) i sve ih isporučio u postrojenje za spaljivanje u Curtis Bayu. Zaposlenik Curtis Baya niti u jednom trenutku nije predao bilo koji od ovih paketa PAAU-u ili drugoj trećoj strani, a sve druge tvrdnje su lažne”, stoji u priopćenju tvrtke.

Možda ne znaju

“Kao što je navedeno u ugovorima s klijentima i u politici tvrtke, klijentima poput Washington Surgi Clinic zabranjeno je odlaganje fetusa i ljudskih ostataka putem usluga Curtis Baya. Curtis Bay svojim klijentima osigurava vrećice i kutije za medicinski otpad za korištenje na način koji je u skladu s primjenjivim zakonom, ugovorima s klijentima i politikom tvrtke. Curtis Bay nastavlja u potpunosti surađivati ​​s policijom.”

Na konferenciji za novinare Bukovinac je posebno odgovorila na izjavu Curtis Baya.

“Kada smo razgovarali s vozačem, on je rekao da je već skenirao kutije u njima, a to je bilo neposredno prije nego što je upitao: ‘Što bi učinili s njima?’, rekla je. “Dakle, nisam sigurna laže li Curtis Bay. Prema našem opažanju, bile su samo dvije kutije, ali moguće je da je jednu utovario u kamion prije nego što smo mi stigli. I definitivno je moguće da ne znaju što se nalazi unutar kutije. Moguće je da je Santangelo prekršio ugovor s Curtis Bayom, stavljajući ove bebe u ovu kutiju. Ali jedan od njih je u krivu. Jedan od njih mora odgovarati.”

Slučaj u Hrvatskoj

U Hrvatskoj pak ovih dana medijski prostor puni slučaj Mirele Čavajde koja tvrdi da joj je onemogućen postupak feticida, te da zato mora u Sloveniju.

“Pacijentica Mirela Čavajda nije odbijena u Petrovoj bolnici već njezina želja da izvrši prekid trudnoće na određeni način, koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ne radi” – rekao je u četvrtak ministar zdravstva Vili Beroš.

Izjavio je to nakon što su se Mirela Čavajda i njena obitelji odlučili obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani radi feticida. Kako su mediji prenijeli izjavu njene odvjetnice, “Mirela Čavajda u  obratila zagrebačkoj Petrovoj bolnici gdje su joj rekli kako joj nisu u mogućnosti pružiti zdravstvenu skrb sukladno odluci drugostupanjske komisije. S obzirom na hitnost situacije u kojoj se nalazi, Mirela i njena obitelj odlučili su se, radi postupka ‘prekida trudnoće’, obratiti kliničkoj bolnici u Ljubljani.”

Informirali je specijalisti

Nakon ove izjave, prenosi N1, javili su se iz Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb te objasnili da su trudnicu Mirelu Čavajdu, kojoj je drugostupanjska komisija odobrila prekid trudnoće, informirali o načinu prekida trudnoće koji je moguće učiniti u Petrovoj bolnici, no ona je to odbila.

“Od liječnika, i to specijaliste ginekologije i opstetricije i specijaliste pedijatra s užom specijalizacijom iz neonatologije, Čavajda je dobila informacije vezane uz način prekida trudnoće koji je moguće učiniti u Klinici za ženske bolesti i porode KBC-a Zagreb (indukcija prijevremenog porođaja) što je gospođa Čavajda u ovom trenutku odbila”, ističu iz KBC-a Zagreb, javlja N1.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako pacijentica Mirela Čavajda nije odbijena u Petrovoj bolnici već njezina želja da izvrši prekid trudnoće na određeni način, koji se u ovom trenutku u Hrvatskoj ne radi.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/liveaction.org

Pročitaj više..