Vijesti

Naslovna » Vandali skinuli zastavu Hoda za život – vraćena nakon dolaska policije

Vandali skinuli zastavu Hoda za život – vraćena nakon dolaska policije

svi 21, 2019

Ove se godine po prvi puta vijore zastave Hoda za život, obitelj i Hrvatsku na zagrebačkom Trgu Republike Hrvatske, ispred Hrvatskog narodnog kazališta i na Tomislavovom trgu.

> (FOTO) Prvi put izvješene zastave Hoda za život u Zagrebu

U ponedjeljak, 20. svibnja 2019., dva mladića i jedna djevojka vandalizirali su jednu od zastava ispred zgrade Hrvatskog narodnog kazališta. Vandalizmu su se usprotivili građani koji su naišli u tom trenutku, te osim što su pozvali policiju, neki su i snimili taj čin.

Između ostalih uočio ih je i Ivan Mihanović iz Organizacijskog odbora Hoda za život.

“Jučer ujutro gradske su službe postavile zastave i išao sam ih pogledati. Tada sam uočio da dvojica iz smjera Muzeja za umjetnost i obrt prelaze cestu i idu prema jarbolu za zastavu. Zastavu su uspjeli skinuti, a ja sam fotografirao i pozvao policiju. Policija je intervenirala, a sam sam kasnije išao na policiju u vezi tog incidenta. Policija mi je rekla da su oni našli odbačenu zastavu malo dalje od mjesta na kojem su ju počinitelji skinuli. Također su mi rekli i da su imali svjedoke, a postoji i video snimka”, ističe Mihanović.

Podsjetimo, na sam dan Hoda, 25. svibnja, zastave Hoda za život vijorit će se i na glavnom zagrebačkom trgu i fontane će biti oslikane logom ovogodišnjeg Hoda.

Hod za život, obitelj i Hrvatsku miroljubivi je hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji. Ove, četvrte godine za redom, održava se u dvije subote u 5 hrvatskih gradova. U subotu, 18. svibnja održao se u Osijeku i Rijeci, dok se subotu, 25.5. održava u Zagrebu, Splitu i Zadru. Više o Hodu za život pogledajte na stranici https://www.hodzazivot.hr/, a za volontiranje se možete prijaviti ovdje.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..