Vijesti

Naslovna » (VIDEO) Prof. Blagojević i dr. Tabak o Hodu za život u Osijeku i početku ljudskog života

(VIDEO) Prof. Blagojević i dr. Tabak o Hodu za život u Osijeku i početku ljudskog života

ruj 9, 2020

Na Osječkoj televiziji u emisiji Produženi vikend gostovali su prof. Lidija Blagojević, glavna koordinatorica Hoda za život u Osijeku i dr. Biljana Tabak, specijalistica ginekologije i opstetricije.

Dr. Tabak na pitanje je li embrij ljudsko biće odgovara: “Zigota, embrij, fetus, novorođenče, dojenče, dijete vrtićke dobi – to je sve jedan kontinuitet života koji je započeo začećem i to su faze u razvoju koje je svaki čovjek prošao. Život započinje začećem, to su potvrdile medicinska, biološka i fizofoska znanost. Čak je i struka u Republici hrvatskoj na sva četiri medicinska fakulteta dala takvo mišljenje”.

>Otvoreno pismo silovane žene koja je odbila pobačaj gradonačelnici Siska: ‘Prošla sam pakao, ali ne zbog nedužnog djeteta’

Referirajući se na činjenicu da je u Hrvatskoj abortus dozvoljen do 10 tjedna trudnoće, dr. Tabak kazala je da se već od 6 tjedna trudnoće pojavljuje srčana aktivnost, a između osmog i desetog tjedna trudnoće, dijete osjeti bol, te je ta bol intenzivnija nego kod novorođenog djeteta jer nisu još razvijeni mehanizmi koji tu bol potiskuju. S 9 tjedana dijete ima otisak prstiju, a to znači da je to osoba koja komunicira i odašilje određene poruke koje okolina zna predvidjeti. To je osoba koja razvija komunikaciju s majkom, ocem i sredinom u kojem živi.

“Hod za život bi ove subote trebao biti u Osijeku, a kroz druge subote u rujnu u drugim Hrvatskim gradovima. Neće biti uobičajenog Hoda za život 12. rujna, nego ćemo krajem rujna svi hrvatski gradovi koji su planirali Hod za život obilježiti ga videostreamingom i okupljanjem manjih skupina ljudi, poslati svoju poruku”, kazala je Lidija Blagojević dodavši da se prati njihove stranice i društvene mreže.

Pročitaj više..