Vijesti

Naslovna » (VIDEO) U Berlinu na Hodu za život sudjelovalo preko 3000 ljudi

(VIDEO) U Berlinu na Hodu za život sudjelovalo preko 3000 ljudi

ruj 25, 2020

Prošle se subote više od 3000 ljudi, koji se zalažu za pravo na život nerođene djece, okupilo u glavnom gradu Njemačke kako bi sudjelovalo u godišnjem “Hodu za život”, ograničenom donekle mjerama namijenjenim borbi protiv koronavirusa, ali i najave lijevih ekstremista da će zaustaviti ovaj mirni događaj.

Johannes Singhammer, bivši potpredsjednik njemačkog parlamenta, naglasio je holistički koncept stvaranja, budući da je čovjek bio dio stvaranja, te zahvalio svim sudionicima hoda na zauzimanju za pravo na život svih ljudi, prenosi Life Site News.

Majka koja je odbila pobaciti svoju kćer nakon dijagnoze anencefalije iznijela je svjedočanstvo rekavši: “Pritisak na nas da prekinemo život bio je vrlo velik i tada vrlo prihvatljiv u tom posebno teškom trenutku. Jako smo sretni što nismo tada popustili i što danas držimo Hannu u naručju”.

Okupljenima se putem priopćenja obratio biskup Georg Bätzing, predsjednik Njemačke biskupske konferencije.

“Pandemija koronavirusa snažan je podsjetnik na to koliko su ljudi ranjivi i kako im je potrebna zaštita. Iskustvo krhkosti vlastitog postojanja motivira mnoge ljude da pokažu novu solidarnost prema starijima i bolesnima.

Biskup Bätzing nije izravno spomenuo pobačaj, ali je kritizirao odluku najvišeg suda u Njemačkoj, kojom je u osnovi legalizirano potpomognuto samoubojstvo. “Kao kršćani, humani odgovor na bolest i patnju vidimo u međusobnom pomaganju, ublažavanju tjelesne i emocionalne boli i, prije svega, u pružanju Božje utjehe u strahu i samoći”, napisao je.

Organizatori Hoda za život zahvaljuju svim sudionicima, te pozivaju na Hod sljedeće godine. Na mrežnom sjedištu mogu se naručiti materijali za 2021. godinu.

Izvor: narod.hr

Pročitaj više..