Vijesti

Naslovna » Vidjela sam pro life znak i odlučila zadržati svoje dijete

Vidjela sam pro life znak i odlučila zadržati svoje dijete

pro 8, 2021

Mlada trudnica u Kanadi odlučila je zadržati svoje dijete nakon što je vidjela pro-life zagovaratelja da svjedoči o životu ispred bolnice u kojoj se vrše pobačaj, donosi lifesitenews.com.

Stajao s pro life transparentom ispred bolnice

Barney Sullivan, 71, rekao je za Campaign Life Coalition da je stajao ispred gradske bolnice u Saskatoonu (Kanada), gdje se redovito rade pobačaji. Prišla mu je mlada žena koja je izgledala kao da ima dvadesetak godina, u želji da razgovara s njim.

U to vrijeme, Sullivan je stajao ispred ulaza u bolnicu s velikim pro-life znakom koji je glasio: “Nerođena djeca su važna.”

Htjela je razgovarati s njim

“Samo sam stajao tamo sam. A gospođa je htjela razgovarati sa mnom. Obično takvi razgovori budu prilično negativni”, rekao je Sullivan. On je u posljednje dvije godine stajao ispred ulaza u bolnicu s pro-life znakovima svaki dan više od sat vremena, tiho se moleći.

“A ona je rekla: ‘Vidjela sam Vaš znak i odlučila zadržati svoje dijete.”

Protumačila to kao znak da zadrži dijete

Žena je, prema Sullivanovim riječima, rekla da je bila naručena za pobačaj. Međutim, kad je ugledala muškarca s pro-life porukom kako stoji ispred bolnice, protumačila je to kao znak da mora donijeti drugačiji izbor.

“Rekla je: ‘Znate, krenula sam na pobačaj, ali ovo mi je znak da moram zadržati svoje dijete’”, ispričao je Sullivan o svom razgovoru sa ženom.

Sullivan je rekao da nije bio na bolničkom posjedu kad se susret dogodio prošlog mjeseca. Stajao je na javnom nogostupu na uglu skretanja za bolnicu, na udaljenosti od 50 metara od bolničkog posjeda.

Sullivan vjeruje da je njegova lokacija pro-life svjedočenja bila presudna u spašavanju života djeteta ove žene.

Novi zakon kriminalizira pro life svjedoke

Ranije ovog mjeseca, vlada Scotta Moea iznijela je prijedlog Zakona kojim bi se u cijeloj pokrajini nametnule zone koje će spriječiti djelovanje zagovaratelja za život. Cilj Zakona 48, Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnom zdravstvu (za siguran pristup bolnicama) iz 2021. je zadržati prosvjede zbog cjepiva 50 metara od bolničkog posjeda. Međutimpredloženi Zakon također bi kriminalizirao mirno svjedočenje u korist života. Prema Senatskom prijedlogu Zakona 48., takav bi miroljubivi pro – life svjedok bio kriminaliziran.

Prijedlog Zakona smatra se velikim problemom za pokret za život. Naime, on bi onemogućavao pro life zagovorateljima da pomažu ženama koje žele pobačaj da se predomisle. Zakonom bi se ljudima poput Sullivana zapravo zabranilo da svjedoče o životu u blizini ulaza u bolnicu.

Prevela/uredila: Jelena Pranjić/frendica.hr

Izvor: frendica.hr
Photo: Hod za život

Pročitaj više..