Vijesti

Naslovna » Zastava pokreta za život

Zastava pokreta za život

kol 11, 2021

U središtu su dva dječja stopala, ružičaste i plave boje. Stopala su okružena ružičastim dlanovima, koji simboliziraju majku koja gladi trudnički trbuh.

Dvije ružičaste ruke predstavljaju trudnu majku koja drži i štiti svoje dijete. Bijelo srce između stopala simbolizira ljubav pokreta za život i prema majci i prema djetetu. Oblik kruga koji stvaraju ruke evocira slike trbuha trudne majke, sigurno, zaštićeno i zaštićeno mjesto za dijete u razvoju.
Iako jednostavan, dizajn pro-life zastave izrazito simbolizira pro-life poruku. Bijela podloga simbolizira nenasilje u maternici, kao i nevinost nerođenog djeteta. Dvije vodoravne pruge u središnjem dijelu zastave ističu DVA različita ljudska života prisutna u trudnoći. Pruge također tvore “znak jednakosti”, naglašavajući da je nerođeno dijete jednako i potpuno ljudsko te stoga zaslužuje jednaka ljudska prava, a istovremeno predstavlja i ulogu oca i majke u stvaranju i odgajanje djeteta. Kako i sami pokretači projekta ističu, smisao zastave moguće je sažeti u dvjema rečenicama: “Dva stopala, dvije ruke, dvije pruge, dva života. Ljubimo ih oboje”.
Izvor: 40 dana za život

Izvor: frendica.hr

Pročitaj više..